Uutiset

Vierumäen uusi päiväkoti harjakorkeudessa

Tilat otetaan käyttöön elokuun alussa. Myös koulun vanhan osan paloturvallisuutta on parannettu uudistuksen yhteydessä.

Vierumäellä juhlittiin perjantaina koulun laajennuksen harjannostajaisia ja uutta päiväkotia, joka aloittaa toimintansa elokuun alussa. Uudistuksen yhteydessä on myös parannettu koulun vanhan osan paloturvallisuutta ja uusittu liikuntasalin valaistus.

– Päiväkodin tilojen suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömyyteen, turvallisuuteen ja yleiseen viihtyvyyteen, rakennustyön valvoja Jari Teirivaara kertoo.

Työt ovat Teirivaaran mukaan edenneet aikataulussaan. Päiväkodin sisätiloissa rakennetaan seuraavaksi alakatot ja asennetaan lattioihin parketit. Lasten ulkoilualue leikkivälineineen saadaan valmiiksi kevään ja kesän aikana.

Tiloja voi muunnella tarpeen mukaan

24-paikkaiseen päiväkotiin on tulossa kaksi lapsiryhmää ja nykyisen koulun puolelle sijoittuva esiopetusryhmä. Henkilökunnan toiveesta suunnittelussa kiinnitettiin huomiota tilojen muunneltavuuteen käyttötarkoituksen mukaan.

– Päiväkotiin on tulossa monitoimitila, jossa samaa tilaa voidaan käyttää sekä ruokailutilana että opetuskäytössä. Lasten leikkitila muuntuu seinälle käännettävien sänkyjen ansiosta nukkumatilaksi. Päivähoidon oppilashuollolle on myös tulossa pienryhmätila, joka toimii myös henkilökunnan neuvottelu- ja palaveritilana, Teirivaara kuvailee.

Muunneltavissa olevat tilat ovat järkevä ratkaisu myös erityistä tukea tarvitsevien lasten tarpeiden kannalta tai tulevaisuutta ajatellen, kun ikäluokkien koko vaihtelee.

Uutta päiväkotia on toivottu pitkään Vierumäelle

Vierumäen päiväkodin johtaja Salme Koski-Lammi totesi harjannostajaisissa pitämässään juhlapuheessa, että uusi päiväkoti on hartaasti odotettu ja toivottu. Asiasta keskusteltiin jo 2010-luvun alkupuolella, mutta vuosina 2016–2017 asiat alkoivat edetä.

Koski-Lammi kertoi käyneensä läpi eri vaihtoehtoja päiväkodin sijoituspaikasta ja kallistuneensa sille kannalle, että päiväkodin olisi hyvä sijaita lähellä koulua, jolloin ruoka-ja siivouspalvelut voitaisiin nivoa yhteen koulun kanssa.

– Näin myös, miten 1-vuotias pieni taapero kasvaa 12-vuotiaaksi tämän rakennuksen suojassa. Tällä tavalla lapsi saa turvallisessa ja tutussa ympäristössä kasvattaa siipiään ja lähteä kohti isompia ympyröitä yläluokille, hän sanoi.

Koski-Lammi totesi päiväkodin henkilökunnan osallistuneen tilojen suunnitteluun alusta saakka.

– Olemme kiitollisia siitä, että meitä käyttäjiä on kuultu, hän sanoi.

Pääurakoitsijaa edustanut Rakennusliike V. Mättölä oy:n toimitusjohtaja Keijo Kosonen totesi yhtiön olleen rakentamassa myös Vierumäen koulua vuonna 1993.

– Toivon, että hyvin sujunut yhteistyö jatkuu, hän sanoi.

Tilojen arkkitehti- ja pääsuunnittelusta vastaa Arkkitehtityö oy ja rakennesuunnittelusta Päijät-Suunnittelu oy. Heinolan kaupunki toimii rakennuttajana ja työn valvojana.

Anna-Kaisa Kallio
anna-kaisa.kallio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme