Uutiset

Kylpylän rannalle ei tule uutta vesiliukumäkeä, mutta jotakin saadaan tilalle

Sinilähteellä ja Kirkonkylässä uimarannoilla on ollut jo ilkivaltaa ennen varsinaisen rantakauden alkua.

Vesiliukumäki purettiin Heinolan Kylpylän uimarannalta kesällä 2017. Tällä hetkellä rannalla kävijät joutuvat tyytymään uimahyppytorniin. Kuva: Heini Kuusela

Heinolan kylpylän uimarannan maamerkki, vesiliukumäki, purettiin rannalta kesällä 2017. Rannalle suunniteltiin uuden vesiliukumäen rakentamista, mutta ajatuksesta on luovuttu.

Kaupungin rakennuspäällikkö Ari Matteinen kertoo, että hanke kariutui, koska vesiliukumäen hinta olisi ylittänyt sille varatut varat.

– Rakentamisesta tehty tarjouskaan ei ollut aivan tarjouspyynnön mukainen, Matteinen kertoo.

Teknisen toimen johtaja Harri Kuivalainen sanoo, että jonkin uuden aktiviteetin rakentaminen Kylpylän rantaan ollaan aikeissa toteuttaa.

Aikuiset voisivat miettiä iltalenkkien heittämistä uimarantojen kautta. Liikuntapalvelujohtaja Maria Kaikkonen

– Olemme keskustelleet asiasta yhdessä liikuntatoimen ja viherpalveluiden kanssa, ja olemme kaikki samaa mieltä siitä, että Kylpylän rantaa kannattaa kehittää koko aluetta ajatellen.

Kuivalainen sanoo, ettei kaikkea vesiliukumäestä vapautunutta rahaa välttämättä kannata käyttää kokonaan uuden aktiviteetin rakentamiseen.

Kuivalaisen mukaan suunnittelua tehdään ja ideoita on, mutta vielä käynnissä oleva Kylpylänpuiston ideakilpailu voi vaikuttaa siihen, mitä kaupunki uimarannalle rakentaa.

– Kylpylän uimaranta pysyy kuitenkin julkisena ja kaikille yhteisenä rantana.

Kylpylän uimarannalle tulevasta uudesta aktiviteetista tiedotetaan mahdollisesti jo lähiviikkojen aikana.

Vaikka Kylpylän ranta on jo auki, varsinainen valvonta Kylpylän uimarannalla alkaa juhannuksen jälkeen. Pukuhuoneiden ovet ovat kuitenkin jo avoinna kello 10-18 säävarauksella.

Kaupungin yleiset uimarannat ovat kaikille yleisiä ja avoimia uimapaikkoja. Ne on varustettu pelastusrenkaalla, pukukopilla ja ulkohuussilla. Yleisille uimarannoille on koirilta pääsy kielletty.

Uimarannoilla on tänä keväänä ollut ilkivaltaa. Muun muassa Sinilähteen ja Kirkonkylän Kotajärven uimarannoilla ulkohuussit on kaadettu rannoilla jo useampaan otteeseen.

Heinolan liikuntapalvelujohtaja Maria Kaikkonen kertoo, että molemmilla rannoilla ulkohuussit on kaadettu useampaan kertaan. Kaikkonen toivookin, että ihmiset ilmoittaisivat havaitsemastaan ilkivallasta liikuntatoimistoon.

– Aikuiset voisivat miettiä iltalenkkien heittämistä uimarantojen kautta. Näin alueilla olisi liikettä ja se voisi ehkäistä ilkivallantekoja, sanoo Kaikkonen.

Järvien pintavesien lämpötila on kuluneen viikon aikana noussut nopeasti. Heinolan Ala-Rievelin pintaveden lämpötilaksi mitattiin perjantaina 18,6 astetta, kun se vielä maanantaina oli 12,9 astetta. Hartolan Jääsjärvellä pintaveden lämpötila oli perjantaina 15,9 astetta ja Sysmässä Päijänteellä peräti 21,7 astetta.

Perjantaina ilman lämpötila nousi Heinolassa lähelle kolmeakymmentä. Korkeimmillaan Heinolan Asemantauksella mitattiin 29,6 astetta.

Myös Joutsassa hätyyteltiin perjantaina 30 lämpöastetta, kun Savenahon havaintoasemalla mitattiin 29,6 astetta. Päijänteen rannalla Judinsalossa päivän ylimmäksi lämpötilaksi kirjattiin 27,4 astetta.

Uimarannat

Heinolassa on yhdeksän yleistä uimarantaa

Kylpylän uimaranta on Heinolan keskustassa Kymijoen varrella.

Uimarannan varustukseen kuuluvat pukeutumistilat, suihku- ja wc-tilat, kioskikahvio, uinninvalvonta virallisina aukioloaikoina, lasten leikkialue, hyppytelineet, rantalentopallokenttä ja nurmialueet auringonottoon.

Hevossaaren uimaranta on varustettu pukukopilla, kuivakäymälällä ja ilmoitustaululla.

Jyrängön uimarannan varustukseen Koskensaaressa kuuluvat pukukoppi, laituri, kuivakäymälä, ilmoitustaulu sekä rantalentopallokenttä.

Kaivannon uimarannalta löytyy pukukoppi, laituri, kuivakäymälä ja ilmoitustaulu.

Kotajärven uimarannalla kirkonkylässä on pukukoppi, laituri, kuivakäymälä ja ilmoitustaulu.

Tommolan uimarannan varustuksena ovat pukukoppi, kuivakäymälä ja ilmoitustaulu.

Uudenriihenlampi eli tutummin Lemmenlampi on varustettu pukukopilla, laiturilla, kuivakäymälällä ja ilmoitustaululla.

Lisäksi uimarannat löytyvät Myllyojalta Rantatieltä ja Vihutjärveltä Lusista.

Heini Kuusela
heini.kuusela@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme