Uutiset

Hartola julisti kesäkauden avatuksi – helteisessä säässä iloittiin uusista yrittäjistä ja juostiin villasukissa

Hartolalaiset kokoontuivat iloisin mielin juhlistamaan kesää.

Hartolan torilla juhlittiin kesän avajaisia lauantaina aamupäivällä. Jo kymmeneltä aurinko porotti, ja lämpömittarin lukemat kohosivat 30 asteen tienoille. Kuumuudesta huolimatta tai sen takia hartolalaiset saapuivat torille sankoin joukoin.

Tilaisuuden avasi Hartolan kunnanhallituksen puheenjohtaja Jarkko Fågel. Fågel kiitteli tapahtumaa positiivisesta "pöhinästä". Hän iloitsi muun muassa alueen uusista yrittäjistä. Hän kehoittikin sekä vakituisia hartolalaisia että kesäasukkaita käyttämään kylän omia palveluita. Hartolassa on liki 12 000 kesäasukasta.

– Pienessä kunnassa pitää muistaa käyttää ja arvostaa omia palveluita, jotta ne säilyisivät. Ja niinhän me toki teemmekin, Fågel sanoi.

Myös Hartolan Vapaa-ajan Asukkaiden Pentti Heinonen kehotti asukkaita käyttämään Hartolan omia palveluita. Hän haastoi myös paikalliset yrittäjät reagoimaan palveluillaan kysyntään ja vuodenaikaan. Hän kehaisi myös hartolalaisten vaikuttamismahdollisuuksia.

– On selvää, että täällä voidaan vaikuttaa kunnan asioihin. Se nähtiin viime vuonna sovitussa kuntastrategiassa. Täällä toimii myös vahva puskaradio, Heinonen totesi.

Tilaisuuden alussa palkittiin Hartolan vuoden 2019 Västäräkki. Palkinnon sai Raili Lehto. Palkinto myönnettiin aktiivisesta toiminnasta ja hyvän Hartola-kuvan välittämisestä.

Avajaisia juonsi "Luomulikka" Merja Kuisma. Ohjelmassa oli puheiden lisäksi muun muassa villasukkajuoksua, paikallisten yhdistysten esittelyä, tanssimista ja tietovisa.

Hartolalainen Hannele Mäyrä ja hänen lapsenlapsensa Venla Rantala osallistuivat tapahtumaan parina. Tällä kertaa tyyliksi valikoitui villasukkakävely.

– Kiva oli osallistua, totesi Venla.

Niin ikään hartolalainen Raili Tonteri osallistui juoksuun Nalle Puh -asussa.

– Kyllä tässä hiki tulee, mutta pitää osallistua kun kerta järjestetään. Tällainen piristää itseä ja Hartolaa, Tonteri naurahti.

Sanni Koivuniemi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme