Uutiset

Jari Leppä aloitti toisen ministerikautensa – "keskustalla on nyt uudistumisen paikka"

Pertunmaalainen Leppä oli iloinen uudelleenvalinnastaan ministeriksi. Kuva: Osmo Kuisma

Toisen kautensa maa- ja metsätalousministerinä vastikään aloittanut Jari Leppä (kesk.) vieraili sunnuntaina Pertunmaan seurakuntatalon juhlissa. Hän sai kotikuntalaisiltaan onnittelut ministerintyön jatkumisesta.

– Keskustan eduskuntaryhmässä on tälle alalle laaja osaamispotentiaali, ja olen äärimmäisen tyytyväinen valinnasta, Leppä kertoi.

Vaikka ministerinsalkku säilyy samana, eroavat hallitus ja sen hallitusohjelma edellisestä kaudesta. Maa- ja metsätalousministeriön tehtävät painottuvat muun muassa ilmastonmuutokseen.

– Olemme isojen asioiden äärellä, ja pidän sitä todella hyvänä asiana. Uusi teknologia ja kestävyys ovat Suomen vahvuuksia, Leppä pohti.

Suomen EU-puheenjohtajuuskausi alkaa heinäkuussa. Puheenjohtajuus on tärkeä asia koko hallitukselle, myös Lepän ministeriölle. Hän arvioi EU:n budjettikehyksen ratkeamisen, EU:n yhteisen maatalouspolitiikan uudistamisen, metsienkäytön ja ruuantuotannon kannattavuuden olevan pääosassa ministeriönsä lähitulevaisuudessa.

Keskusta hävisi vaalit, ja sen hallituspaikkaa on monilta tahoilta kyseenalaistettu. Leppä totesi kannatusluvut murheellisiksi.

– Jouduimme tekemään viime hallituskaudella rajujakin ratkaisuja, ja keskusta pääministeripuolueena kantoi suurimman vastuun.

Leppä odottaa syksyllä käytävän puheenjohtajakisan nostavan kannatusta.

– Keskustalla on nyt uudistumisen paikka, ja olen vakuuttunut, että suosio kasvaa jälleen.

Sanni Koivuniemi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme

Luetuimmat