Uutiset

Heinolan Kuusakosken tulipalon savulle altistuneet kasvikset syytä huuhdella - katso miten tuuli levitti savua

Karttaan on merkitty Kuusakosken tulipalon savujen leviämissuunnat. Kuva: Timo Filpus

Heinolan Kuusakosken teollisuusalueen lauantaisen tulipalon aiheuttamien terveys- ja ympäristöhaittojen riski on hyvin pieni, arvioi Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä.

Terveysviranomaiset kuitenkin suosittavat huuhtelemaan sellaiset kasvimaan tuotteet, joita ei kuorita ennen syömistä. Puhtaalla vedellä huuhteleminen poistaa esimerkiksi salaatin pinnalta mahdolliset pienhiukkaset, joita savu on voinut kuljettaa.

Hyvinvointiyhtymän mukaan Kuusakoski lisää normaaliin vuosittaiseen puutarhamarjojen tarkkailuunsa tulipalosta aiheutuvien haitta-aineiden tutkimuksia. Yhtiö ottaa erikseen näytteitä myös sellaisenaan syötävistä kasvimaan tuotteista.

Kuusakosken tehdasalueella Myllyojalla syttyi lauantaina aamuyöllä raju tulipalo, joka levitti vaarallista savua lähiympäristöön. Alueella paloi osa 100 metrin mittaisesta ja 20 metriä korkeasta romuautokasasta. Suurpalon sammutus jatkui pitkälle lauantai-iltapäivään.

Sammutusvedet saatiin kerättyä Kuusakosken hulevesijärjestelmän kautta tiiviiseen altaaseen, eikä niitä päässyt imeytymään maaperään. Hulevesistä otettu näyte on tutkittavana laboratoriossa. Tulosten perusteella selviää, miten sammutusjätevedet käsitellään.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat