Uutiset

Varaudu juhannusliikenteen jonoutumiseen valtaväylillä

Liikenteen ruuhkautuminen laskee ajonopeuksia. Kuva: Kati Välimäki

Juhannuksen viettoon lähtijöiden on syytä varautua liikenteen jonoutumiseen.

Menoliikenteen vilkkain päivä on huomenna torstaina. Myös perjantaiaamupäivällä menoliikennettä on runsaasti, mutta selvästi vähemmän kuin torstaina. Paluuliikenteen osalta ruuhkaisinta on sunnuntaina 23. kesäkuuta.

– Esimerkiksi nelostiellä liikennemäärät voivat olla kaksinkertaiset normaaliin torstain liikenteeseen verrattuna, kertoo liikenteenohjausyksikön päällikkö Mika Jaatinen ITM Finlandin tieliikennekeskuksesta.

Menoliikenne on torstaina vilkkaimmillaan Etelä-Suomessa kello 12 ja 19 välillä ja pohjoisemmassa vielä myöhempäänkin. Suurimmat nopeuden alenemat osunevat valtatielle 9 Tampere-Orivesi välille, valtatielle 5 Lusi-Mikkeli sekä valtatielle 4 Helsinki-Lusi.

Liikennemäärät voivat olla kaksinkertaiset normaaliin torstain liikenteeseen verrattuna. Päällikkö Mika Jaatinen

Paluuliikenne osuu sunnuntaihin alkaen aamupäivästä ja jatkuu vilkkaana Etelä-Suomessa kello 20–22 asti. Nopeuden alenemia ja jonoutumista esiintyy etenkin valtatiellä 4 Jyväskylä-Helsinki, valtatiellä 5 Mikkeli-Lusi ja valtatiellä 9 Orivesi-Tampere.

Monilla valtaväylillä ajonopeudet saattavat laskea paikoitellen 20–30 km/h normaalia alemmiksi.

Poliisi valvoo nopeuksia

Poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta muistuttaa, että poliisi valvoo juhannusliikenteessä sekä perinteisesti että automaattivalvontalaittein.

Valvonnan pääpaino on ajonopeuksissa, ohituksissa ja ajoetäisyyksissä.

– Juhannusaattona ja -päivänä on ohjelmassa lisäksi tehostettua rattijuopumusvalvontaa juhlapaikkojen ja ravintoloiden läheisyydessä, sekä myös vesiliikenteessä, Kallio lisää.

Tietöiden vaikutus juhannusliikenteeseen pyritään minimoimaan, mutta kaikkia liikennettä haittaavia esteitä ei voida kuitenkaan juhannukseksi poistaa. Tietöistä voi aiheutua alennettuja nopeusrajoituksia, ajokaistojen muutoksia tai sulkemisia, mitkä kaikki hidastavat liikennettä.

Mikäli juhannusreitillä huomaa maantien kunnossa akuuttia korjattavaa, voi yhteyttä ottaa Tienkäyttäjän linjalle (0200 2100). ITM Finlandin Tieliikennekeskus välittää ilmoitukset urakoitsijalle. Tienkäyttäjän linja löytyy myös 112 Suomi -sovelluksesta.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme

Luetuimmat