Uutiset

Päijän Veneen palo Asikkalassa oli "haastava sammutettava, mutta keli oli puolellamme", toteaa palomestari

Päijän Vene täyden palon vaiheessa torstaiaamuna Asikkalassa. Kuvan otti ESS:n lukija.

Päijän Veneen 1 500-neliöisessä teollisuushallissa Asikkalan Rantatiellä syttyi tulipalo hieman ennen aamuyhdeksää torstaina. Päijät-Hämeen pelastuslaitos tiedotti yhdentoista jälkeen, että palon jälkisammutus- ja raivaustyöt ovat käynnissä. Työt saatiin päätökseen hieman ennen kolmea iltapäivällä, jolloin viimeisetkin pelastuslaitoksen yksiköt poistuivat paikalta. Palopaikan jatkovartiointia jatkaa Päijän Vene.

Palosta muodostui aamun ja aamupäivän ajan voimakasta savua. Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Harri Paukkunen kertoi, että keli oli sammuttajien puolella.

- Palopaikan välittömässä läheisyydessä ei ole asutusta ja savu nousi onneksi pystysuoraan taivaalle, joten vaaratiedotetta ei ollut tarpeen antaa.

Palo oli Paukkusen mukaan haastava sammutettava, sillä se oli hankalassa paikassa, koska vierestä menee voimalinja.

- Meidän piti varmistaa, ettemme joudu alttiiksi jännitteelle.

Suurjännitelinja tehtiinkin työturvallisuuden takaamiseksi virrattomaksi. Sähkönjakeluun saattoi aiheutua hetkellisiä katkoja, mutta energiayhtiö pyrki minimoimaan katkoista aiheutuneet haitat.

Pelastuslaitos suojasi myös palopaikan vieressä ollutta Päijän Veneen toista rakennusta ja se saatiinkin suojattua niin, ettei palo päässyt leviämään siihen.

Palopaikan vieressä kulkeva valtatie 24 oli parin tunnin ajan suljettuna liikenteeltä Loukkuharjuntien ja Vesivehmaantien risteysten väliltä, mutta avattiin uudelleen puolenpäivän aikaan. Käytössä oli kiertotie Anianpellontien ja Vesivehmaantien kautta.

Halli tuhoutui palossa täysin. Jäljelle jäivät palomestari Paukkusen mukaan vain metalliset runkorakenteet ja seinä- ja kattopellit. Hallissa oli ainakin veneiden valmistukseen käytettäviä muotteja, muutama valmis vene sekä veneiden rakentamiseen käytettäviä kemikaaleja.

Palosta ei pelastuslaitoksen mukaan aiheutunut henkilövahinkoja.

Paloa oli sammuttamassa kuusi sammutusyksikköä, 6-8 säiliöautoa ja lisäksi pelastuslaitoksen teknistä kalustoa. Palohenkilöstöä oli paikalla 30-35. Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen lisäksi paloa sammuttamassa oli useita ympäristökuntien sopimuspalokuntia ainakin Asikkalasta, Hollolasta, Heinolasta, Orimattilasta ja Lahdesta.

Hälytys tuli suurena rakennuspalona Tilannehuone-verkkopalveluun kello 8.49. Hälytys tuli ensin keskisuurena palona, mutta hätäkeskus muutti sen suureksi.

Poliisi ja pelastuslaitos tekevät seuraavaksi paikalla palonsyyntutkintaa yhdessä vakuutusyhtiön kanssa.

Päijän Vene on perinteikäs, kolmannessa polvessa toimiva asikkalalainen perheyritys, joka aloitti 1900-luvun alussa puuveneiden valmistuksen. Yrityksen nettisivujen mukaan Päijän Vene on sittemmin valmistanut 90 000 lasikuitusoutuvenettä.

Juttu päivitetty kauttaaltaan 27.6. kello 15.31.

 

Krista Koivisto
krista.koivisto@ess.fi
Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat