Uutiset

Hartolan kunnanjohtaja Merja Olenius hakee Jämsän johtoon – kaupunki ei aluksi julkaissut kolmen hakijan tietoja

Hartolan kunnanjohtaja Merja Olenius hakee kaupunginjohtajan virkaa. Kuva: Armi Salonen

Hartolan kunnanjohtaja Merja Olenius hakee Jämsän kaupunginjohtajan virkaa. Hakuaika päättyi perjantaina.

Jämsän kaupunki ei aluksi julkaissut kolmen virkaa tavoittelevan hakijan nimeä, jotka eivät halunneet nimeään julkisuuteen.

Sekä Keskisuomalainen että Kuntalehti saivat tietopyyntöönsä kielteisen vastauksen, vaikka julkisuuslain mukaan tiedot on annettava niitä pyytäville, Kuntalehti uutisoi 1.7.

Vasta Keskisuomalaisen toimittajan kirjallisen asiakirjatietopyynnön seurauksena nimet julkaistiin.

Olenius ei ollut niiden hakijoiden joukossa, joiden nimiä ei aluksi julkaistu.

Kuntalehti kertoo, että kaupunki perusteli päätöstään piilottaa kolmen hakijan tiedot sillä, että he halusivat kunnioittaa hakijoiden pyyntöä.

– Tarkoituksemme on saada mahdollisimman hyviä hakijoita Jämsän kaupunginjohtajaksi, kirjoittivat Jämsän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Merja Lahtinen (kesk.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jorma Poti (sd.) Kuntalehdelle osoitetussa sähköpostissaan.

Jämsän kaupunki julkaisi tiistaina nimet vastauksena asiakirjapyyntöön. Yksi näistä henkilöistä oli perunut hakemuksensa.

Jämsän kaupunginhallitus tekee päätöksen haastatteluun kutsuttavista hakijoista 15. heinäkuuta.

Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan syyskuun lopulla.

19 hakijaa virkaan

Hakijoita virkaan oli yhteensä 19.

Oleniuksen lisäksi virkaan ovat hakeneet maatalous- ja metsätieteiden tohtori Jalo Aminoff Helsingistä, tekniikan tohtori Tuomo Heinonen Jämsästä, hallintotieteiden maisteri Hanna Helaste Keiteleeltä, kauppatieteiden maisteri Kimmo Hietala Vantaalta, filosofian maisteri Petri Huida Lappeenrannasta, valtiotieteiden maisteri Anna-Liisa Juurinen Jämsästä, hallintotieteiden maisteri Matti Kannus Kangasalta, kauppatieteiden maisteri Timo Kiviaho Helsingistä, venäjän kielen opettaja, kääntäjä ja tulkki Rudolf Koivisto Jämsästä, Miro Nieminen Jämsästä, filosofian tohtori Jukka Selin Lahdesta, insinööri YAMK Jaakko Törmälehto Jyväskylästä, upseeri ja filosofian maisteri Markku Vehkaoja Jyväskylästä, filosofian maisteri Samuli Virtanen Helsingistä ja yhteiskuntatieteiden maisteri Vexi Virtanen Hankasalmelta.

Tiistaina julkaistuja hakijoita ovat diplomi-insinööri ja maankäyttöjohtaja Kari Stenlund Jämsästä sekä hallintopäällikkö, kauppatieteiden maisteri ja kasvatustieteiden maisteri Sari Karhu Jyväskylästä.

Roosa Pöyhtäri
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme