Uutiset

Heinolassa pääsee nyt osteopaatin vastaanotolle

Niko Elfvengren aloitti Heinolassa osteopaattina. Hän kuvailee hoitoa pehmeäksi ja tehokkaaksi.

Niko Elfvengren aloitti Fysioksella kesäkuussa. Osteopaatin vastaanotolta voi löytää apua monenlaisiin vaivoihin. Kuva: Roosa Pöyhtäri

Fysioksen tiloissa aloittanut osteopaatti Niko Elfvengren on Heinolassa ainoa laatuaan. Hänen vastaanotoltaan voi löytää apua monenlaisiin vaivoihin, kuten niska-hartiakipuun, huimaukseen ja alaselän kipuun ja kireyteen.

Elfvengren kuvailee osteopatiaa lempeäksi hoitomuodoksi. Osteopaatti ei vain hoida yksittäistä kiputilaa, vaan pyrkii myös selvittämään sen taustalla olevan syyn.

– Osteopatia on manuaalinen hoitomuoto, jolla hoidetaan toiminnallisia vaivoja. Asiakasta siis tutkitaan ja hoidetaan käsin. Jos asiakkaalla on esimerkiksi olkapään kipua, ei hoideta vain olkapäätä, vaan yritetään löytää taustalla oleva syy ja sen myötä ratkoa palapeliä, Elfvengren selittää.

Elfvengren valmistui osteopaatiksi ammattikorkeakoulusta tänä keväänä. Taustalla on monen vuoden kokemus fysioterapeuttina. Hän pyörittää edelleen Hartolassa omaa yritystoimintaa Heinolassa työskentelyn ohella.

Tärkeintä on aidosti kuunnella ja olla ihminen ihmiselle. Kun pystyn oikeasti auttamaan, siitä tulee hyvä mieli. Osteopaatti Niko Elfvengren

Elfvengren tutustui osteopatiaan omakohtaisesti jo vuosia sitten.

– Pelasin Heinolassa jääkiekkoa 2000-luvun alussa ja aloin saada nivusongelmia, joiden vuoksi kävin osteopaatilla. Tykästyin hoitomuotoon, sillä se oli pehmeä ja tehokas. Kehoa suostutellaan rentoutumaan, hän sanoo.

Hänen mukaansa hoitomuodossa kehoa ei ”väkisin murjota”.

Paraneminen oikeaan suuntaan

Elfvengrenin mukaan osteopatian ytimessä on käsitys siitä, että ihmiskeholla on kyky parantaa itse itseään.

– Kyseessä on niin sanottu itseparanemismekanismi. Kun asiakkaan kehoa hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja kehon toimintahäiriöt korjataan, alkaa keho hoidon järkeen uudelleenjärjestäytymään ja parantamaan itse itseään.

Osteopaatin tehtävä on siis ohjata kehon parantumista oikeaan suuntaan.

Elfvengren uskoo, että hoitomuodolla on Heinolassa kysyntää. Lähin osteopaatti on tähän asti löytynyt Lahdesta.

Osteopaatti aloittaa hoidon haastattelemalla asiakasta. Keskustelemalla asiakkaan kanssa hän pyrkii saamaan kokonaiskuvan asiakkaan vaivasta.

– Keho on niin paljon muutakin kuin luuta ja lihasta. Joskus elämässä tapahtuu kerralla paljon, oli se sitten positiivista tai negatiivista. Keho voi reagoida tähän kireys- ja kiputilalla, Elfvengren sanoo.

Potilaan kohtaamisella ja kuuntelulla on tärkeä rooli. Osteopatiassa voi Elfvengrenin mukaan keskustella asiasta kuin asiasta.

– Tärkeintä on aidosti kuunnella ja olla ihminen ihmiselle. Kun pystyn oikeasti auttamaan, siitä tulee hyvä mieli.

Roosa Pöyhtäri
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat