Uutiset

Vierumäen raiskausrikoksen osapuolet oli nähty yhdessä – Epäillyn 20-vuotiaan miehen kuulustelut alkoivat heti

Poliisi on aloittanut Heinolan Vierumäen viimesunnuntaisesta raiskausrikoksesta epäillyn miehen kuulustelut. Toistaiseksi on epävarmaa, aiotaanko häntä esittää vangittavaksi.

Miehen keskiviikkoiseen kiinniottoon johtanut rikos tapahtui Vierumäen urheiluopiston läheisessä metsikössä sunnuntaina aamukolmelta. Uhriksi joutui noin 40-vuotias nainen, joka sai myös fyysisiä vammoja.

Epäilty on kotoisin Heinolan seudulta eikä hänellä ole ennestään rikostaustaa. Hän ja asianomistaja eivät tunteneet toisiaan ennestään. Mies ilmoittautui läheisensä kautta poliisille, kun hän oli seurannut tapauksen uutisointia.

Viranomaiset saivat mediajulkisuuden avulla runsaasti yleisövihjeitä, joilla on ollut tutkinnan kannalta merkitystä. Yhden silminnäkijähavainnon mukaan epäilty ja uhri liikkuivat tapahtuma-aikoihin yhdessä, kuten uhri on aiemmin kertonut.

Tunnistus puuttuu

Nainen ei ole vielä päässyt tunnistamaan epäiltyä. Tekoon liittyvien ja tekijän tunnistamisen kannalta tärkeiden DNA-näytteiden tutkiminen vie puolestaan noin kolme kuukautta.

Mahdollinen vangitsemisvaatimus on tehtävä käräjäoikeudelle viimeistään kolmantena päivänä kiinniottopäivästä. Henkilö voidaan vangita, jos hän on vaarassa paeta tai hän voisi vapaana ollessaan vaikeuttaa asian selvittämistä. Myös rikollisen toiminnan jatkamisvaara on yksi peruste vangitsemiselle.

Raiskauksesta tuomitaan 1–6 vuotta vankeutta. Jos tekoa pidetään vähäisenä, on rangaistuksen pituus neljästä kuukaudesta neljään vuoteen vankeutta.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat