Uutiset

Heinolalainen hyvänmielen tempaus keräsi somessa yli 11 000 tykkäystä – ideana järjestää loma vähävaraiselle perheelle

Heinolalainen Heli Seppälä sai ajatuksen tarjota kaksiotaan vähävaraiselle perheelle loman majoituspaikaksi. Seppälä sai houkuteltua mukaan peräti 14 paikallista yritystä, jotka tarjoavat perheelle muun muassa syötäviä ja matkalukemista.

Kuva: Sami Kuusivirta

Heinolalainen Heli Seppälä sai ajatuksen tarjota kaksiotaan vähävaraiselle perheelle loman majoituspaikaksi. Seppälä sai houkuteltua mukaan peräti 14 paikallista yritystä, jotka tarjoavat perheelle muun muassa syötäviä ja matkalukemista. Lisäksi mukaan on lähtenyt useita yksityishenkilöitä.

Facebookissa julkaistu ilmoitus keräsi lyhyessä ajassa melkoisen huomion. Perjantaina iltapäivällä julkaisua oli jaettu yli 3 200 kertaa ja se oli kerännyt noin 11 000 tykkäystä.

– Messenger on aika tukossa tällä hetkellä. 150–200 viestiä on tullut asiaa koskien ja tässä on melkoinen urakka edessä. Kaikki viestit luen ja kaikille vastaan, Seppälä kertoi.

Seppälän tarkoituksena ei ollut tehdä ideastaan julkista. Kun vastausta ei tullut yksityistä reittiä, päätti Seppälä kirjoittaa asiasta Facebookiin. Mukaan lähti nopeasti yrityksiä ja pian asia levisi räjähdysmäisesti.

– Meillä on täällä Heinolassa ihania yrityksiä ja osataan olla oikealla tavalla positiivisia. Lomailevan perheen ei tarvitse paljoa ruokailujaan miettiä, Seppälä naurahti.

Hyvät kokemukset parin vuoden takaa

Seppälä on kokeillut samaa konseptia aiemminkin. Lahden MM-hiihtojen yhteydessä vuonna 2017 Seppälä tarjosi asuntovaununsa vähävaraisen perheen käyttöön Messilän camping-alueella.

Tällä kertaa Seppälä sai idean seurattuaan keskustelua, kuinka hankalaa vähävaraisten perheiden on toteuttaa lomasuunnitelmiaan.

– Meillä on ollut Airbnb-kämppä kesäkuusta lähtien ja katsoin, että siinä olisi tilaa juuri tuolloin. Meille ei tule tästä kohtuuttomia kuluja ja totta kai hyvä mieli palkitsee. Itse kun olen sosiaalipuolelta niin nämä asiat kiinnostavat ja seuraan paljon uutisia aiheesta, Seppälä valotti.

Seppälä kertoi saaneensa ideastaan paljon positiivista palautetta. Moni on toivonut, että vastaavia asioita tehtäisiin myös muilla paikkakunnilla. Seppälä toivoo ison huomion auttavan siinä, että asioita nostetaan esille ja muutkin uskaltaisivat kokeilla auttamista. Tilausta olisi.

– Kun yhdessä tekee niin pienistä asioista saa rakennettua tosi paljon, Seppälä rohkaisi.

– Raskain työ on lukea ne 200 viestiä siitä, kuinka huonosti meillä täällä menee, Seppälä muistutti.

Valinta on Seppälän mukaan tehtynä sunnuntai-iltaan mennessä. Lomalle valittu perhe pääsee 5.–8. elokuuta.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat