Uutiset

Vuorenkylästä on hyvä ponnistaa maailmalle

Mikko Paalanen muisteli kesäjuhlassa kotikyläänsä, kouluvuosiaan ja ystävyyttä, joka on yhä voimissaan.

Vuorenkylä antoi Mikko Paalaselle ja Terho Elorannalle hyvät eväät ponnistaa maailmalle. Naapurin poikia yhdistivät samat kiinnostuksen kohteet, kuten hevosenkakkarat. Vaikka lapsuudessa niihin liittyvä kokeilu päättyi selkäsaunaan, se herätti kipinän tulevaan tutkijan uraan.

Paalasesta tuli myöhemmin fysiikan emeritusprofessori, Elorannasta biokemisti. Yhteisten kouluvuosien jälkeen tiet erkanivat, ja kumpikin suuntasi Yhdysvaltoihin toisistaan tietämättä.

– Tapasimme aivan sattumalta lentokentällä New Yorkissa. Sen jälkeen olemme pitäneet yhteyttä. Ystävyys Terhon kanssa on hienointa, mitä Vuorenkylästä on jäänyt, Paalanen sanoi Vuorenkylän kesäjuhlassa pitämässään juhlapuheessa sunnuntaina.

Hevimusiikki yhdisti koulukaverit

Myös nuoremman polven hartolalaisilla on yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Kesäjuhlassa kuultiin näyte Malekith-hevibändin taidoista. Bändissä soittavat Wäinö Lyytinen (sähkökitara ja laulu), Väinö Seppälä (rummut) ja Tero Järvinen (basso).

Raskas musiikki on tuonut yhteen kolmikon, joka aloittaa syksyllä yhdeksännen luokan Hartolan yhtenäiskoulussa. Bändi on treenannut Vuorenkylässä asuvan Seppälän kodin vanhassa navetassa, jossa on naapurien onneksi paksut seinät.

– Meitä yhdistää myös hurtti huumori. Basistille kuittailu kuuluu asiaan, bändin perustaja Lyytinen sanoo.

Peruskoulun jälkeinen tulevaisuus on vielä avoin.

– Yhdessä soittamista olisi mukava jatkaa, mutta kavereina pysytään joka tapauksessa, sanoo Seppälä.

Lämminhenkinen tunnelma

Kesäjuhlassa oli tänä vuonna kirjaimellisesti lämminhenkinen tunnelma, sillä aurinko porotti täydeltä taivaalta Purnuvuoren yllä. Paikalla oli noin 250 ihmistä talkooväki mukaan lukien.

Tuttuun tapaan juhlassa valittiin Kylän kuninkaallinen, ja tittelin sai tänä vuonna Antti Pahalahti. Vuoden mökkiläiseksi valittiin Turussa asuva Mirja Heinonen.

Anna-Kaisa Kallio
anna-kaisa.kallio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme

Luetuimmat