Uutiset

Talousmetsätaimikko paloi Heinolassa – "Vaikuttaa ihmisen tekosilta"

Heinolan Koskenmyllyn alueella syttyi torstaina puoliltapäivin keskisuuri maastopalo.

Palaneella alueella kasvoi talousmetsäksi tarkoitettu taimikko, joka tuhoutui täysin. Arkistokuva. Kuva: Sami Kuusivirta

Heinolan Koskenmyllyn alueella syttyi torstaina puoliltapäivin maastopalo. Pelastuslaitos sai hälytyksen pienestä maastopalosta, joka oli yksiköiden saapuessa paikalle levinnyt keskisuureksi. Lusintien varressa muutaman sadan metrin päässä tiestä paloi puolen hehtaarin kokoinen alue, jossa kasvoi talousmetsäksi kasvatettavaa taimikkoa.

Palopaikalla olleen palomestari Mika Tervalan mukaan palon syttymissyy on toistaiseksi epäselvä. Tervalan mukaan tällä hetkellä kuitenkin näyttää sillä, että luonnollista syttymissyytä ei ole.

– Alueella ei ole salamointia tai mitään muutakaan sellaista ollut, joten kyllä tämä tällä hetkellä vaikuttaa ihmisen tekosilta, Tervala kertoo.

Poliisi tutkii syttymissyytä

Tervalan mukaan Lusintien varressa oli vain tuntia aikaisemmin vastaavanlainen tulipalo samanlaisella taimikkoalueella vain muutaman kilometrin päässä palopaikasta. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

– Yleensä tällaiset tienvarsien läheisyydessä olevat palot saavat alkunsa ihmisen toiminnasta. Nyt täytyy todella ymmärtää olla varovainen, jos poltetaan esimerkiksi tupakkaa tai muuta. Maasto on niin kuivaa, että palo syttyy helposti, ja pienikin tuuli voi levittää sitä nopeasti, Tervala painotti.

Sammutustoimet kestivät noin kolme tuntia, palo oli sammutettu puoli neljään mennessä iltapäivällä. Taimikko tuhoutui palossa täysin, mutta ympärillä oleva täysikasvuinen talousmetsä saatiin maanomistajan onneksi rajattua paloalueen ulkopuolelle.

Palosta ei aiheutunut haittaa ihmisille, sillä Koskenmyllyn alue on harvaan asuttua eikä savu levinnyt palopaikalta tien suuntaan.

Veera Sinervo
veera.sinervo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat