Uutiset

Ironfit- ja Normann-kuntosalilaitteet saman katon alle Heinolaan

Power Profilen Jouni Mattila (vas.) ja Ironfitin Mika Forsström ovat pyrkineet edistämään kotimaista tuotantoa. Kuva: Roosa Pöyhtäri

Kuntosalilaitevalmistaja Ironfit on ostanut heinolalaisen Normann-kuntosalilaitteita valmistavan Power Profile Oy -yrityksen liiketoiminnan.

Kaupan myötä Ironfitin laitteiden valmistus ja esittelytila siirtyvät Kouvolasta Heinolaan Power Profilen tiloihin. Ironfitillä on aiemmin ollut toimisto Heinolassa.

– Tulimme siihen tulokseen, että firman kannalta kauppa on erittäin kannattava. Kaupan myötä toiminta monipuolistuu ja laajentuu. Liiketoimintaa lähdetään kasvattamaan, Ironfitin toimitusjohtaja Mika Forsström sanoo.

– Kasvu tarkoittaa myös uusia työpaikkoja, Power Profilen toimitusjohtaja Jouni Mattila lisää.

Uimme kilpailijoihin nähden vastavirtaan. Power Profilen toimitusjohtaja Jouni Mattila

Mattila kertoo, että yritykset ovat olleet kilpailijoita, mutta yhteistyötä on tehty viimeisen vuoden aikana.

– Yrityskauppa on ollut tähtäimessä tämän ajan, hän sanoo.

Forsströmin mukaan yritysten toiminnan yhdistymisen myötä käytössä on kahden yrityksen laitteisto sekä asiakaskunta.

– Meidän puoleltamme toiminta kasvaa todella paljon, hän sanoo.

Kauppakirja on allekirjoitettu ja yrityksen vetovastuu siirtyy Forsströmille ensi viikolla.

– Aion olla mukana toiminnassa jonkinlaisen siirtymäajan. Todennäköisesti vuoden tai pari olen aktiivisesti mukana, Mattila ennakoi.

Power Profile on valmistanut Normann-kuntosalilaitteita vuodesta 1995. Ironfit taas on toiminut alalla yhdeksän vuotta.

– Toiminta alkoi maahantuonnilla ja neljä vuotta sitten aloitimme valmistamaan laitteita itse. Aluksi yrityksellä oli vain verkkokauppa, joten toiminta on kasvanut paljon, Forsström sanoo.

Kotimaisuus kunniaan

Yrityksiä yhdistää se, että niiden tuotanto on kotimaista ja laitteiden osien valmistukseen ja hankintaan on käytetty pääosin suomalaisia alihankkijoita. Yksi näistä on Kuortissa toimiva metalliyritys Pelaser.

Ironfit sai aiemmin kesällä valmistamilleen tuotteille kotimaisuudesta kertovan Avainlippu-tunnuksen. Painopiste on kotimaisen tuotannon edistämisessä myös yrityskaupan jälkeen.

– Uimme kilpailijoihin nähden vastavirtaan, sillä lähes kaikki muut alan yritykset ovat maahantuontifirmoja. Tarkoitus on erottua kilpailijoista ja panostaa kotimaiseen tekemiseen ja laatuun, Mattila kertoo.

Yrityksen toimintaan lukeutuu kaupan jälkeenkin kuntosalilaitteiden valmistus ja asennus, kuntosalien suunnittelu ja jälkihuolto. Asiakaskuntana on koko Suomi.

– Toimitamme tuotteita yksityisomistuksessa oleville saleille ja julkiselle sektorille, Mattila kertoo.

Hänen mukaansa kotimaisella valmistajalla ei juuri ole markkinoita kansainvälisessä omistuksessa olevilla ketjusaleilla.

Roosa Pöyhtäri
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat