Uutiset

Kiinteistöyhtiö yritti maksattaa osakkaillaan sähkölaskuja perusteetta ja takautuvasti – myönsi oikeudessa virheensä

Yhtiökokouksen päätös meni kumoon käräjäoikeudessa. Kuva: Sami Lettojärvi

Heinolalaisen kiinteistöyhtiön ylimääräinen yhtiökokous teki sähkölaskuja koskevan päätöksen, jonka asianmukaisuus päätyi käräjäoikeuden arvioitavaksi.

Yhtiö omistaa kiinteistön, jolla on tiloja kolmessa kerroksessa. Kahdessa alimmassa kerroksessa on huoneistokohtaiset sähkömittarit.

Ylimmässä kerroksessa on yksi yhteinen mittari, joka mittaa siellä olevien huoneistojen sekä yhteisten tilojen sähkönkulutuksen. Yhtiön perustamisesta lukien, yli 40 vuoden ajan, ylimmän kerroksen sähköt on maksanut kiinteistöyhtiö, joka on kattanut kulut perimillään rahoitusvastikkeilla.

Ylimääräinen yhtiökokous päätti, että ylimmän kerroksen sähkönkulutus laskutetaan huoneistojen osakemäärän perusteella. Lisäksi veloitus tapahtuisi taannehtivasti viideltä vuodelta.

Osakkeenomistajat vaativat kanteella, että käräjäoikeus julistaa yhtiökokouksen päätöksen pätemättömäksi. He huomauttavat, että he joutuisivat maksamaan myös yhtiön hallinnassa olevien tilojen sähkönkulutuksen, jolloin heidän vastikerasitteensa olisi muita osakkeenomistajia suurempi.

Kiinteistöyhtiö myönsi kanteen oikeaksi. Oikeus velvoitti sen korvaamaan kantajien noin 2 300 euron suuruiset oikeudenkäyntikulut.

Tuomio on lainvoimainen.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat