Uutiset

Lisa Hoffmann muutti kahdeksi kuukaudeksi Heinolaan – työharjoittelu opettaa kielestä ja kulttuurista

Työ: Saksalainen Lisa Hoffmann täydentää hallintotieteiden opintojaan työskennellen Heinolassa kahden kuukauden ajan.

Työharjoittelun olisi voinut suorittaa Saksassa, mutta Hoffmann halusi lähteä taas Suomeen. Kuva: Sanni Koivuniemi

Kaupungintalon kolmannessa kerroksessa on torstai-iltapäivänä rauhallista. Lisa Hoffmann täyttää työhuoneessaan excel-taulukoita. Saksan Peinestä kotoisin oleva Hoffmann työskentelee syyskuun loppuun asti Heinolan kaupungin työharjoittelijana.

Työharjoittelu on osa Hoffmannin hallintotieteiden opintoja, joita hän tekee Braunschweigissä. Yliopisto-opiskelu on käytännönläheistä, sillä sitä käydään muutaman kuukauden jaksoissa vuoron perään työssäoppien ja opiskellen. Opiskelu kestää kolme vuotta ja Hoffmannin on tarkoitus valmistua ensi kesänä. Yhden harjoittelun hän halusi tehdä ulkomailla aikaisempien hyvien kokemusten takia.

– Vuosi sitten Heinolasta kävi delegaatio Peinessä. Mainitsin opinnoistani ja harjoittelusta, ja he innostuivat ja kutsuivat tänne töihin, Hoffmann naurahtaa.

Heinola oli entuudestaan tuttu

Hoffmann on vieraillut Heinolassa kymmenisen vuotta sitten ystävyyskaupunkitoiminnan myötä.

– Kävimme Heinolan lukiossa vierailulla ja sieltä käytiin meidän koulussa. Viestittelimme sähköpostitse parin vuoden ajan.

Lisäksi hän vietti lukiossa vuoden vaihto-oppilaana Nurmijärven Rajamäellä. Tuolla solmitut ystävyyssuhteet auttoivat nyt muun muassa asunnon etsinnässä.

– Asunnon löytämisessä oli pari mutkaa, mutta lopulta huomasin netistä ortodoksisen Juliana-yhteisön asunnot. Pyysin kaveriani tutkimaan asiaa. Lopulta sain sieltä kivan kodin pariksi kuukaudeksi.

Työt alkoivat elokuun alussa, kun peineläinen delegaatio vieraili Heinolaan. Hoffmann saapui jo heinäkuun alussa Suomeen lomalle.

– Olen vasta lähinnä perehtynyt työhön. Tällä hetkellä tutustun kaupungin verkkosivuihin.

Mukavat kollegat ja suomen kielen oppiminen saavat työssä kiitosta.

– Ymmärrän puhuttua suomea melko hyvin, mutta sen tuottaminen on hankalaa. Tekee hyvää kun kieltä pääsee käyttämään, Hoffmann kertoo.

Työkokemusta myös kulttuurin ja historian parista

Kiinnostavia ovat olleet myös Suomen ja Saksan tapojen ja kulttuurien eroavaisuudet, joita työskennellessä huomaa. Harjoittelun aikana Hoffmann työskentelee lisäksi kaksi viikkoa kulttuuritoimistolla ja kaksi viikkoa museolla.

– Olen töissä myös Peinen seutumuseossa, Peiner Kreismuseumissa, joten on mukavaa päästä tutustumaan paikalliseen toimintaan.

Vapaa-ajallaan Lisa Hoffmann aikoo vierailla vaihto-oppilasvuoden aikaisten ystäviensä luona Helsingissä ja Nurmijärvellä. Luonnossa liikkuminen on hänelle mieluisaa, ja Heinolassa hän tykkää tehdä kävelylenkkejä.

– Pidän tässä kaupungissa erityisesti veden äärellä olemisesta.

Sanni Koivuniemi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme