Uutiset

Kela sulkee palvelupisteen Joutsassa, kunnan asiointipiste auttaa jatkossa

Kela lopettaa palvelupisteen virastotalossa. Samassa osoitteessa sijaitseva kunnan asiointipiste auttaa jatkossa Kelan asiakkaita verkkoasioinnissa. Kuva: Osmo Kuisma

Kela lopettaa palvelupisteen Joutsassa. Virastotalossa Länsitie 5:ssä sijaitseva palvelupiste lakkautetaan 1. syyskuuta. Tämän jälkeen Kelan palveluita voi hoitaa samassa osoitteesta sijaitsevassa kunnan asiointipisteessä arkisin sen aukioloaikoina.

Kelalla ja kunnalla on ollut sopimus asiointipisteestä jo vuosia. Se tarkoittaa, että kunnan asiointipisteen virkailijat ottavat vastaan valmiita hakemuksia ja liitteitä ja antavat neuvontaa verkkopalveluiden käytössä. Syyskuusta alkaen asiointipisteen palveluvalikoimaa laajennetaan, kertoo Kelan itäisen asiakaspalveluyksikön johtaja Irma Parén.

– Joutsaan on tulossa etäyhteys, jonka avulla saa yhteyden toimipisteeseemme, Parén sanoo.

Puolet Kelan ajoista jäivät käyttämättä

Palvelupisteen lopettaminen on seurausta yhä laskevista asiakasmääristä. Viime aikoina Joutsan toimipiste on ollut auki ajanvarauksella kahtena päivänä viikossa.

– Noin puolet ajoista on mennyt, loput ovat jääneet käyttämättä. Ihmiset ovat siirtyneet verkkoon ja puhelimeen. Tästä olemme päätelleet, että on aika lakkauttaa toimipiste.

Parénin mukaan kunnan asiointipisteellä voi hoitaa kaikki tärkeimmät Kelan palvelut eli toimeentulotukeen, työttömyysturvaan ja asumistukiin liittyvät asiat.

Tilapäistä palvelua järjestetään tarvittaessa

Kela on valmis järjestämään myöhemmin Joutsaan tilapäistä pop up -palvelua, mikäli sellaiselle ilmenee tarvetta. Pop up -palvelun idea on, että Kelan asiantuntija tulee asiakkaiden luo esimerkiksi kirjastoon.

– Tilapäisen palvelun järjestäminen voi tulla kyseeseen esimerkiksi jos tulee iso lakimuutos, joka koskee laajasti asiakkaitamme, Parén kertoo.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme

Luetuimmat