Uutiset

Ilkivaltaa epäillään edelleen Paininpuuntien tasoristeyksen häiriön aiheuttajaksi – kiskoilta löytyi tennareiden jälkiä

Paininpuuntien tasoristeyksessä ilmeni toimintahäiriöitä viime viikolla. Kuva: Anna-Kaisa Kallio

Heinolassa Paininpuuntien tasoristeyksen toimintahäiriön syyksi epäillään edelleen ilkivaltaa. Viime viikolla ilmenneen vian selvittelyä jatkettiin viime torstaina, jolloin kiskoilla havaittiin muun muassa tennareiden jälkiä.

Väyläviraston asiantuntijan Seppo Mikkosen mukaan asiasta tehdään tutkintapyyntö poliisille, koska ilkivallan mahdollisuutta ei voi sulkea pois.

Paininpuuntien tasoristeyksen hälytyskellot ovat soineet viime viikolla ilman syytä pitkiä aikoja, Itä-Hämeen saamien tietojen mukaan pisimmillään 1,5-3 tuntia kerrallaan. Myös puomit ovat olleet alhaalla, vaikka junaa ei ole tullut.

Destian kunnossapito ja radanrakentajayhtiö NRC kävivät läpi Paininpuuntien tasoristeyksen ongelmia torstaina Vierumäen ja Kuusakosken varoituslaitosten käyttöönoton yhteydessä.

Mikkonen huomauttaa, että tasoristeysten varoituslaitoksissa pitkä hälytys on kestoltaan 10 minuuttia. Tämä voi saada kansalaiset tekemään vikailmoituksia, vaikka laitos toimii oikein.

Kunnossapitäjä ja Väylä seuraavat Paininpuuntien tasoristeyksen tilannetta. Mikkosen mukaan viime vuonna asennettujen varoituslaitosten takuuaika on voimassa. Destia ja NRC reagoivat kunnossapidon hälytyksiin ja vastaavat mahdollisten vikojen korjauksesta.

Anna-Kaisa Kallio
anna-kaisa.kallio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme