Uutiset

Heinolalaiset valtuutetut jättävät Liike Nytin – puolueeksi muuttuminen oli liikaa

Sitoutumattomana pysyvän valtuustoryhmän nimeksi jälleen Parempi Heinola.

Ville-Matti Kuusela kertoo, että päätös Liike Nytistä irtautumiselle tehtiin Heinolassa yksimielisesti. Kuva: Armi Salonen

Reilu vuosi sitten Liike Nytiin liittynyt sitoutumaton Parempi Heinola -valtuustoryhmä jättää Hjallis Harkimon johtaman poliittisen liikkeen.

Syynä ovat Liike Nytin suunnitelmat puolueen perustamisesta. Liittymisen jälkeen Liike Nyt – Heinola -nimellä toimineen valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville-Matti Kuusela kertoo, että päätös tehtiin ryhmässä yksimielisesti.

– Lähdimme mukaan Liike Nytiin koska halusimme osoittaa, että politiikkaa voi tehdä myös olematta puolue, Liikkeen eduskuntavaaliehdokkaana ollut Kuusela kertoo.

Valtuustoryhmän nimi muuttuu seuraavassa valtuuston kokouksessa takaisin Paremmaksi Heinolaksi.

Olemme edelleen yhteydessä aktiivisesti moniin sitoutumattomiin ryhmiin. Valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville-Matti Kuusela

Kuusela kertoo, että Heinolassa toivottiin Liike Nytin kokoavan yhteen puolueisiin sitoutumattomia ryhmiä eri puolilta Suomea. Näin myös tapahtui.

– Olemme edelleen yhteydessä aktiivisesti moniin sitoutumattomiin ryhmiin. Erityisesti jämsäläisten kanssa olemme paljon tekemisissä.

Jämsäläinen sitoutumaton valtuustoryhmä Uusi Jämsä liittyi Liike Nytiin hieman Parempaa Heinolaa myöhemmin. Jämsäläisryhmä päätti jo aiemmin kesällä, että se irrottautuu Liike Nytin toiminnasta.

– Lähtiessämme mukaan Liike Nyt -toimintaan ehtonamme oli, että Liike ei muutu puolueeksi vaan toimii sitoutumattomana ja puolueista riippumattomana ryhmänä, Uusi suunta -nimen ottanut ryhmä perusteli päätöstään.

Pitkäjänteisyyttä tarvitaan

Kuuselan mukaan Heinolassa ollaan harmissaan siitä, että Liike Nyt ei ollut valmis tekemään pitkäjänteistä työtä politiikan rakenteiden muuttamiseksi. Esimerkiksi puoluetuet olisi Kuuselan mielestä syytä lakkauttaa.

– On myös totta, että muun muassa vaalitentteihin ja gallup-mittauksiin pääseminen on vaikeaa jos puoluetta ei ole – mutta se on mahdollista. Kun muutos ei tapahtunut salamannopeasti, olisi vain pitänyt jatkaa puurtamista.

Parempi Heinola on kuitenkin valmis tekemään jatkossa yhteistyötä Liike Nytin kanssa, jos se on luontevaa.

– Toivotaan, että Liike jatkaa puolueena hyvien asioiden edistämistä: avointa politiikkaa, joukkoistamista ja ihmisten innostamista mukaan politiikkaan. Mutta me emme halua tehdä sitä puolueena.

Liike Nyt aloitti puolueen perustamiseksi tarvittavien kannattajakorttien keräämisen elokuun alussa. Kortteja tarvitaan puolueen perustamiseksi 5 000.

– Kaikki muu pysyy samana paitsi organisaatio. Tulee demokraattisesti valitut puheenjohtaja, puoluehallitus, puoluevaltuusto ja piiriorganisaatiot, kannattajakorttien keräämistä koordinoiva Timo Kallioja kertoi alkuviikolla Uutissuomalaiselle.

Sari Asikainen
sari.asikainen@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat