Uutiset

Kiinalaisturistien yöpyminen Lahden seudulla on lähes kaksikertaistunut – matkailu ja vientimarkkinat Kiinaan kasvussa

Lahti tarjoaa kiinalaisille kiinnostavia matkailukohteita ja vuoden 2022 olympialaiset mahdollistavat uusia avauksia urheilutoimialalla.

Yksi jalansijaa saavuttaneista yrityksistä on lahtelainen JK Pro Coaching, joka on tarjonnut valmennuskokonaisuuden tulevan olympiaisännän Zhangjiakoun alueen nuorisourheilijolle. Kuva: Lahti Region

Matkailun ja talviurheilun vientimarkkinat ovat vahvassa nosteessa Kiinan markkinoilla, kertoo Lahti Region tiedotteessaan. Kiinalaisten matkailijoiden yöpymisvuorokaudet ovat lisääntyneet Lahden seudulla tämän vuoden tammi–kesäkuussa yli 90 prosentilla ja urheilun viennissä on uusia avauksia. Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsmanin mukaan Lahden seutu tarjoaa aidosti vetovoimaisia teemoja, joita kiinalaiset turistit arvostavat.

– Työtä pitää tehdä kuitenkin pitkäjänteisesti ja tarkasti. Mielenkiintoisia kohderyhmiä ovat muun muassa koulutus- ja hyvinvointimatkailu, Forsman toteaa tiedotteessa.

Lahden seudun vientiyrityksillä, etenkin Luhdalla ja Oilonilla, on ollut vahva jalansija Kiinassa, ja nyt myös urheilutoimialalla on saatu uusia onnistumisia.Merkittävä tekijä viennin kasvuun on vuoden 2022 talviolympialaiset, jotka järjestetään Kiinan pääkaupungissa Pekingissä. Kolmen vuoden päästä järjestettävät olympialaiset enteilevät myös nyt nähtävän kasvun jatkuvuutta.

Olympialaiset ovat poikineet Suomen ja Kiinan presidenttien solmiman yhteisen talviurheilun teemavuoden, minkä lisäksi Lahti on ystävyyskaupunki tulevan olympiakaupunki Zhangjiakoun kanssa. Sopimukset ovat auttaneet Lahden seutua sekä koko Suomea pyrkimyksissä päästä toimimaan Kiinan liiketoimintaympäristössä.

– Talviurheiluteemainen ystävyyskaupunkisopimus Zhangjiakoun kanssa tarjoaa meille ja koko Suomelle hienon alustan yhteistyön rakentamiselle sekä työkalun brändin ja tunnettuuden luomiselle, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sanoo.

Veera Sinervo
veera.sinervo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat