Uutiset

Asikkalan kunnanhallitus valmistelee Jukolan viestin hakemista – tavoitteena järjestää tapahtuma Vesivehmaalla 2024 tai 2025

Vesivehmaan lentokentällä kaavaillaan lähivuosina myös lennonopetustoimintaa.

Lennonopetukseen erikoistunut Aeropole Oy on siirtämässä toimintojaan Malmin lentokentältä Vesivehmaalle. Kuva: Leena Liukkonen

Asikkalan Raikas ja Orimattilan Rastivarsat aikovat hakea vuoden 2024 tai 2025 Jukolan viestin järjestelyoikeutta. Kummankin vuoden oikeutta haetaan samalla hakukerralla. Seurat suunnittelevat tapahtuman järjestämistä Vesivehmaan lentokentällä. Asikkalan kunta aikoo rahoittaa hanketta 50 000 euron tuella ja varata rahaa tapahtumaa varten myös ensi vuoden talousarvioon.

Asikkalan kunnanhallitus päättää hankkeeseen sitoutumisesta ja taloudellisesta tuesta maanantain kokouksessa. Päätös vuosien 2024 ja 2025 Jukolan kisojen järjestäjätahoista julkaistaan ensi kesäkuussa Rovaniemellä järjestettävän kilpailutapahtuman yhteydessä.

Lentokentän toimintaa kehitetään Aeropole Oy:n kanssa

Asikkala haluaa myös kehittää Vesivehmaan lentokentän toimintaa yhteistyössä lennonopetukseen erikoistuneen Aeropole Oy:n kanssa. Aeropole on siirtämässä toimintojaan Malmin lentokentältä Helsingistä Asikkalaan, mikä vaatisi investointeja Vesivehmaalle. Aeropolen tavoitteena on tuoda Vesivehmaalle ensin huoltotoimintaa ja myöhemmin koulutusta.

Yritys kaavailee rakentavansa Vesivehmaalle 600–700 neliöisen lämpimän huoltohallin, johon sijoitettaisiin 2–3 lentokonetta. Tavoitteena on muutaman vuoden kuluessa rakentaa samankokoinen halli ensimmäisen viereen.

Asikkala lähtemässä mukaan kiinteistöosakeyhtiöön

Aeropole perustaa toimitilan rakentamista varten kiinteistöosakeyhtiön, johon Asikkalan kunta on lähdössä mukaan 49 prosentin osuudella. Asikkala vuokraisi osakeyhtiölle omistamansa lentokentän maapohjan.

Kiinteistöosakeyhtiön on määrä rakennuttaa halli, jonka Aeropole vuokraa käyttöönsä. Aeropole on pyytänyt tarjouksia hallin rakennuttamisesta useilta yrityksiltä, ja kokonaiskustannukset vaihtelevat reilun 800 tuhannen ja noin 900 tuhannen euron välillä. Toimitilan kaikki rakennus- ja käyttökustannukset peritään järjestelyssä vuokralaiselta.

Aeropolen on lisäksi määrä lunastaa Asikkalan osuus kiinteistöyhtiöstä kahdeksan vuoden kuluessa. Kunnanhallitus päättää valtuustolle tehtävästä esityksestä maanantaina.

Lue myös: Hollolan Hälvälässä kirmasi vuosi sitten 20 000 suunnistajaa – katso, miltä maastossa näyttää nyt, kun luonto on alkanut palautua
 
Janne Nieminen
janne.nieminen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat