Uutiset

Lehto Group voi vähentää jopa 150 työntekijää – Hartolan talotehtaan vähennystarve vielä auki

Hartolan talotehdas vähentänee väkeä. Kuva: Sami Lettojärvi

Rakennusalan konserni Lehto Group aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, joiden tavoitteena on kannattavuuden parantaminen ja henkilöstö- ja tehdaskapasiteetin sopeuttaminen nykytarpeen tasolle.

Lehto Group arvioi, että yt-neuvottelut voivat johtaa yhteensä enintään 150 henkilötyövuoden vähentämiseen. Tavoitteena ovat noin seitsemän miljoonan euron vuotuiset kustannussäästöt.

Neuvottelut koskevat mahdollisia irtisanomisia, lomautuksia, osa-aikaistamisia, työtehtävien muutoksia ja siirtoja toisiin tehtäviin sekä niihin liittyviä uudelleenkoulutustarpeita. Lehto Group arvioi, että neuvottelut päättyvät lokakuun loppuun mennessä.

Neuvottelut koskevat lähes kaikkia Lehto Groupin yksiköitä Suomessa, myös Hartolan talotehtaan tehdastoimintoja. Toimitusjohtaja Hannu Lehdon mukaan Hartolan yksikkökohtaista vähennystavoitetta ei ole vielä asetettu, vaan se täsmentyy neuvotteluissa.

Tehtaan tilauskannassa on toimitusjohtajan mukaan tällä hetkellä kuoppa, mutta pitkällä tähtäimellä hän arvioi sen näkymät hyviksi.

Talotehtaalla käytiin yt-kierros viimeksi alkukesällä, jolloin yritys ilmoitti lomauttavansa 50 ja irtisanovansa kymmenkunta työntekijää.

Tehtaan työntekijämäärä on viime aikoina vaihdellut melkoisesti. Vielä kesällä 2018 silloin 75 henkeä työllistäneeseen yksikköön rekrytoitiin lisää väkeä, mutta vähennystarve iski jo seuraavana keväänä.

Lehdon Suomen yksiköissä työskenteli kesäkuun lopussa yhteensä 1 524 henkilöä, joista tehdastoiminnoissa 374 henkilöä. Yt-neuvottelut koskevat yhteensä noin 540 henkilöä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat