Uutiset

Kouvolantiellä harmia ilkivallasta

Tie pyritään avaamaan liikenteelle tänä vuonna. Päällystys ja viimeistely ovat vielä kesken.

Kouvolantien mutkia on suoristettu. Kuva: Uudenmaan ely-keskus

Parhaillaan kunnostettavan Kouvolantien eli Heinolan ja Kouvolan välisen kantatie 46:n työmaalla on ollut harmia ilkivallasta kesän ja alkusyksyn aikana.

– Toissa viikonloppuna työmaan liikennevaloja oli heitelty ojaan. Liikennevaloista ja sulkuaidoista on myös viety akkuja, kuvailee työmaapäällikkö Kim Peltonen Destialta.

Keväällä työmaalla oltiin huolissaan kovista ylinopeuksista, mutta Peltosen mukaan liikenneturvallisuudessa ei ole ollut kesän aikana isoja ongelmia.

– Edelleen toivon autoilijoilta malttia. Liikenne hidastelee koko urakkaosuudella, mutta etenkin niissä kohdissa, joissa on alennettu nopeusrajoitus tai liikennevalo-ohjaus, hän sanoo.

Toivon autoilijoilta malttia. Liikenne hidastelee koko urakkaosuudella. Työmaapäällikkö Kim Peltonen

Tiellä on useita osuuksia, joissa nopeusrajoituksia on alennettu 50 tai 30 kilometriin tunnissa.

Kouvolantie pyritään avaamaan liikenteelle kuluvan vuoden puolella. Viime vuoden huhtikuussa aloitetun urakan on arvioitu valmistuvan vuoden 2020 syksyllä. Valmiin tien nopeusrajoitus tulee olemaan 80 kilometriä tunnissa.

Kouvolantie peruskorjataan 19 kilometrin matkalta. Tien mutkia on suoristettu, ja korkeisiin mäkiin on louhittu tasaista uutta tietä 12,5 kilometrin verran. Vanhaa tietä on peruskorjattu 6,5 kilometriä.

– Keväällä aloitetut levennysosuudet on saatu valmiiksi rakenteiden osalta. Päällystystyöt ja viimeistelytyöt ovat vielä kesken. Vanhan tien rakenteiden purku ja muut viimeistelytyöt jäävät ensi kesälle, sanoo Peltonen.

Kunnostus parantaa liikenneturvallisuutta

Tieosuudella kulkee vuorokaudessa keskimäärin 1200 ajoneuvoa, joista peräti neljännes on rekkoja. Tie on mutkainen ja mäkinen, joten rekat ovat joutuneet ottamaan vauhtia korkeisiin mäkiin ja hidastamaan kurveissa. Muu liikenne on mukautunut tähän, mikä on lisännyt turvallisuusriskejä.

– Hankkeen valmistumisen jälkeen liikenne tieosuudella on sujuvampaa ja turvallisempaa, mikä palvelee paitsi pitkämatkaista liikennettä, myös paikallisen elinkeinoelämän kuljetuksia, toteaa liikenneasioiden erityisasiantuntija Jaana Martikainen Päijät-Hämeen liitosta Uudenmaan ely-keskuksen tiedotteessa.

Heinolassa odotetaan innolla tien valmistumista.

– Yhteyden parantaminen tukee Heinolan bio- ja rakennustuoteteollisuuden meneillään olevaa uudistumista ja monipuolistumista, Heinolan kaupungin teknisen toimen johtaja Harri Kuivalainen toteaa hankkeen tiedotteessa.

Kouvolantie on osa valtakunnallista yhteysväliä Keski- ja Pohjois-Suomesta Kaakkois-Suomeen, Haminan–Kotkan satamaan ja Vaalimaan kautta Venäjälle. Yli 11 miljoonan euron kunnostushanke käynnistyi edellisen hallituksen myöntämän lisärahoituksen turvin.

Anna-Kaisa Kallio
anna-kaisa.kallio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat