Uutiset

Ulos toimitiloista ja ihmisten keskelle juhlimaan

Jyränkölän Setlementti vietti 75-vuotisjuhlaansa Heinolan torilla.

Kolea sääkään ei haitannut, kun Jyränkölän Setlementti jalkautui Heinolan torille 75-vuotisjuhlintansa merkeissä.

Esillä olivat kaikki Jyränkölän toiminnot ravintolapalveluista vapaaehtoistyöhön ja kansalaisopistosta palvelutaloihin. Myös esimerkiksi koto-opiskelijat sekä Jyränkölän palvelutalojen asukkaat vierailivat torilla.

– Antoisinta on olla ihmisten keskellä sen sijaan, että pönöttää sisätiloissa. Täällä saa palautetta suoraan ja pääsee juttelemaan ihmisten kanssa. Ihan samaa ei saavuteta vaikkapa luennolla, sanoo kansalaisopiston rehtori Sirkka Suomi.

Suomi sanoo, että vaikka monet Jyränkölän toiminnoista ovat kaupungissa keskeisillä paikoilla, suhteellisen harva astuu ovesta sisään.

Suomi toivookin toritapahtuman madaltavan kynnystä tulla jatkossa tutustumaan Jyränkölään paremmin.

– Elämäntilanne voi olla sellainen, että palveluasuminen kiinnostaa. Toisella mielenkiinto voi kohdistua harrastamiseen tai vapaaehtoistyöhön.

Jyränkölän Setlementin toimitusjohtaja Kari Hahlilla riitti juttukavereita, vaikka ihmisten kanssa tulee oltua paljon puheissa tavallisenakin toimistotyöpäivänä.

– Asuminen ja asumispalvelut ovat asioita, joista tulee eniten yhteydenottoja.

Hahl ei hämmästele tarvetta kysyä asumisesta ja asumispalveluista, sillä ne ovat valtakunnallisestikin iso ja puhuttava asia.

Hahlin mukaan asumisratkaisuja voisi ryhtyä pohtimaan jo hieman aiemmin kuin mitä ihmiset tällä hetkellä tekevät.

– Joskus sinnitellään esimerkiksi omakotitalossa siihen asti, että ollaan jo huonokuntoisia. Muuttaminen sellaisesta pois ei tapahdu välttämättä käden käänteessä, jos talo ei menekään kaupaksi.

Hahl huomauttaa, että Heinola on sopivan kokoinen kaupunki, jossa kaikki on keskustassa käden ulottuvilla.

– Osallistuminen esimerkiksi vapaaehtoistoimintaan pitää pirteänä, ja myöhemmin voi hyötyä siitä toisessa roolissa. Keskusta-asumisesta voi olla hyötyä näissä molemmissa.

Hahlin mukaan Jyränkölä on valmis vastaamaan kasvavaan kysyntään sekä myös kumppanuuteen kaupungin tai muidenkin kanssa.

– Sote-ratkaisuja odotamme, kuten varmasti moni muukin.

Heini Kuusela
heini.kuusela@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme

Luetuimmat