Uutiset

Hehewuti eli Henna Raita julkaisi uuden singlen, jonka hän kirjoitti rohkaisuksi siskolleen

Taiteilijanimellä Hehewuti esiintyvä Henna Raita kuvattiin syyskuussa kotonaan Hartolan Rusissa. Kuva: Mirja Hussain

Taiteilijanimellä Hehewuti esiintyvä hartolalainen Henna Raita on julkaissut uuden singlen. Raita kuvailee Anna mennä beibi -singleään voimabiisiksi.

– Kirjoitin kappaleen toissa keväänä siskolleni, joka eli murrosvaihetta elämässään ja harkitsi uuteen ja tyhjän päälle hyppäämistä. Kappale kertoo tilanteesta, kun ihminen tuntee etteivät asiat ole hyvin mutta ratkaisevan askeleen ottaminen ja muutos pelottavat, Raita kertoo.

Keikkakiertue alkaa helmikuussa

Singlen kannessa on kuva naisesta, joka on juuri syöksynyt benji-hyppyyn ja kohti kallionkielekkeitä ja vuolaana virtaavaa jokea. Kuvassa on Raita itse.

– Hyppäsin benji-hypyn 21-vuotiaana reppureissulla Zimbabwen ja Sambian rajalla. Olin matkalla siskoni kanssa.

Singlen julkaisu toimii luontevana jatkona Raidan syyskuussa ilmestyneelle EP:lle. Joulun ja uudenvuoden artisti aikoo viettää tyttäriensä kanssa perheen entisessä kotimaassa Kanadassa. Keikoille hän palaa ensi vuoden helmikuussa. Keikkoja on ainakin Helsingissä, Lahdessa ja Joutsassa. Keikkapaikat ja -ajat tarkentuvat ensi vuoden alussa.

Raita tunnetaan paitsi artistina myös alppihiihtäjänä. Hän edusti Suomea kolmissa olympialaisissa. Nykyään hän asuu järven rannalla Hartolan Rusissa kahden tyttärensä kanssa.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme