Uutiset

Aseen kanssa puolustautuneen hartolalaisen seniorin ryöstöjuttu loppuunkäsitelty – syytetty peruutti valituksensa hovioikeuteen

Hartolalalaisseniorin ryöstöjuttua ei käsitelty hovioikeudessa syytetyn peruutettua valituksensa. Kuva: Sami Lettojärvi

81-vuotiaan hartolalaisen miehen ryöstöjutun oikeuskäsittely on käytännössä päättynyt. Toinen kahdesta syytetystä valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen, mutta hän peruutti valituksensa.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi heinäkuussa lahtelaisen vuonna 1997 syntyneen miehen muun muassa törkeästä ryöstöstä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta 3 vuoden ja 5 kuukauden vankeusrangaistukseen. Niinikään vuonna 1997 syntyneen hartolalaisen oikeus tuomitsi 2 vuoden ja 7 kuukauden vankeusrangaistukseen.

Hartolalainen valitti tuomiosta. Hovioikeus oli jo määrännyt, että asiassa toimitetaan pääkäsittely, kun hartolalainen marraskuun lopulla peruutti valituksensa.

Hovioikeuden ratkaisuun voi hakea muutosta Korkeimmalta oikeudelta, mutta tässä tapauksessa luvan hakeminen on lähinnä teoreettinen vaihtoehto.

Hovioikeus määräsi hartolalaisen pidettäväksi edelleen vangittuna.

Kaksikko ryösti yksin asuvan miehen maaliskuussa. Lahtelainen oli lyönyt uhria 1,7 kiloa painavalla rengasraudalla. Uhri ampui lahtelaista kohti käsiaseella kolme kertaa. Yksi luoti osui hyökkääjään.

Lahtelainen ajoi itse ampujaa vastaan syytettä tapon yrityksestä. Oikeuden mielestä kyse oli oikeutetusta puolustusteosta ja se hylkäsi syytteen.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme