Uutiset

Lahti ja kumppanit perustavat säätiön ympäristöpääkaupungin toteutusta varten

Lahtelaiset perussuomalaisten kaupunginvaltuutetut yhteiskuvassa Euroopan ympäristöpääkaupungille myönnettävän palkinnon kanssa Helsingissä lokakuussa pidetyssä valtuustoseminaarissa. Kuva: Tommi Berg

Lahden ympäristöpääkaupunkivuoden valmistelua ja toteutusta varten aiotaan perustaa säätiö. Kestävä Lahti -nimisen säätiön perustajajäseniksi ovat Lahden kaupungin lisäksi lähdössä Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto, Hämeen kauppakamari sekä seudun kunnista Hollola, Heinola, Orimattila ja Asikkala.

Lahden kaupunginhallitus käsittelee asiaa ensi maanantain kokouksessaan. Yhteistyökumppanit tekevät omat päätöksensä tammikuun aikana. Säätiön hallitukseen kutsutaan perustajien lisäksi ympäristöministeriön ja Sitran edustajat.

Lahti toimii Euroopan ympäristöpääkaupunkina vuonna 2021. Hankkeen noin 9 miljoonan euron rahoitus kootaan siten, että noin kolmasosa tulee Lahdelta ja naapurikunnilta, kolmasosa valtiolta ja kolmasosa yhteistyökumppaneilta kuten yrityksiltä, säätiöiltä ja EU:lta.

Teemavuoden yhteydessä edistetään kaupunkialueen kehitysohjelmaa sekä useita yhteistyöhankkeita. Teemoina ovat hiilineutraali elämä, osallisuus, kiertotalous sekä luonto ja vesi. Tavoitteena on luoda pitkäkestoisia myönteisiä vaikutuksia sekä tarjota ympäristöratkaisuita, jotka ovat sovellettavissa muihin kaupunkeihin.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme