Uutiset

Kuningaskuntana itseään mainostava Hartola lisää kierroksia: havittelee Ruotsin kuninkaallisia kylään, katso video

Hartola "julistautui" kuningaskunnaksi 1980-luvulla. Titteliä on hyödynnetty tapahtumissa ja markkinoinnissa. Kunnanjohtaja Merja Oleniuksen mukaan kuningaskunta on Hartolan brändin ydin. Kuva: Seppo Silventoinen

Sauna, sahti ja koira-agility, ainakin näillä valteilla Hartola houkuttelee Ruotsin kuningasta vierailulle uudella mainosvideollaan.

Vajaan 3000 asukkaan Hartola markkinoi itseään nyt toden teolla kuningaskuntana. Pilke silmäkulmassa toteutetulla markkinointivideolla otetaan ilo irti hulppeasta statuksesta. Videolla kuvitteellinen hovin ylitarkistaja tutkii vuotuisella tarkastuskäynnillä, onko Hartola sovelias vierailukohde kuninkaalle. Lopputulos on hyväksyvä: kunkun kannattaisi kokeilla.

Uuden markkinointikampanjan mukaisesti Hartola on jopa lähettänyt Ruotsin hoviin virallisen kutsun kuningaskuntavierailulle.

"Ei ole mitään ihmeellistä, mutta silti paljon koettavaa"

Hartolan kuningaskuntatitteli kumpuaa Ruotsin kuninkaan Kustaa III:n ajalta. Kuningas perusti Hartolan itsenäisen kirkkoherrakunnan kesällä 1784. Kunta ”julistautui” Suomen ainoaksi kuningaskunnaksi 1987 valtuustopäätöksellä.

– Kuningaskunta on Hartolan brändin ydin, mutta se on jäänyt valitettavan etäiseksi ja tuntemattomaksi. Tähän haluamme muutoksen. Hartolassa ei ole mitään ihmeellistä, mutta silti paljon koettavaa. Haluamme, että tulevaisuudessa Hartolan kuningaskunta tunnetaan kaikkialla Suomessa – kuka tietää, ehkäpä Ruotsissakin, kunnanjohtaja Merja Olenius kommentoi tiedotteessa.

– Hartolassa taistellaan kyräilyä ja mielensä pahoittamista vastaan.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat