Uutiset

Ekopisteen uudistus harmittaa autoilijoita Heinolassa – "Jos useampi auto on liikkeellä samaan aikaan, tulee heti ruuhkaista"

Siltakadun ja Lampikadun kulman Rinki-ekopisteelle ei enää pääse autolla Lampikadun puolelta. Valaistusta parannetaan asiakkaiden toiveesta.

Heinolan keskustassa Siltakadun ja Lampikadun kulmassa sijaitsevalla Rinki-ekopisteellä on Itä-Hämettä lähestyneen lukijan mukaan hankalaa asioida. Autolla ekopisteelle pääsee vain Siltakadun kautta, ja ainoastaan etelänpuoleisesta suunnasta. Aiemmin käyttäjät pääsivät alueelle myös Lampikadun puolelta, mutta keräyssäiliöiden sijoittelua muutettiin viime syksynä niin, ettei tontin läpi voi enää ajaa.

Lukijan mukaan alue on nyt autolla liikkuvan käyttäjän kannalta turhan ahdas. Keräyspaperia kierrätykseen tuonut Paula Mannonen on samaa mieltä.

– Jos useampi auto on liikkeellä samaan aikaan, tulee heti ruuhkaista. Muutenkin alue on melko epäsiistin näköinen, mikä on myös käyttäjien syytä, mutta rempallaan olevat aidat eivät anna sellaista kuvaa, että asiat hoidettaisiin tehokkaasti. Siitä olen tyytyväinen, että tänne voi tuoda myös muovijätettä, hän sanoo.

Läpiajoliikenne haluttiin estää

Tontti kuuluu rakennusliike YIT:lle, mutta alueen ylläpidosta ja kunnosta vastaa Suomen Pakkauskierrätys RINKI oy.

Ringin Etelä- ja Itä-Suomen aluepäällikön Jari Koivusen mukaan läpiajoliikenne Lampikadun puolelta haluttiin estää, koska Rinki ei ole kyseisen tontin omistaja.

– Ei ole tarkoitus, että käyttäjät ohjataan ajamaan ekopisteelle toisen omistaman tontin läpi. Emme voi myöskään ryhtyä ylläpitämään ja asfaltoimaan naapuritontilla sijaitsevaa tietä, Koivunen sanoo.

YIT:n aluepäällikkö Kari Lahti toteaa, ettei YIT ole ollut vaikuttamassa ekopisteen uudelleenjärjestelyyn.

– Sopimukseen kuuluu se, että Rinki huolehtii ekopisteen osalta tontin kunnosta. Rinki on ilmoittanut, että se tarvitsee käyttöönsä vain ekopisteen käytössä olevan asfaltoidun alueen. Lampikadun puoleista tontin osaa ei ollut alun alkaenkaan tarkoitus käyttää ekopisteen kulkuväylänä. Läpiajo kiellettiin liikennemerkillä, mutta käytännössä käyttäjät eivät noudattaneet sitä, Lahti sanoo.

Valaistukseen luvassa parannuksia

Koivusen mukaan alue siivotaan viikottain. Valaistukseen on luvassa asiakkaiden toivomia parannuksia. Lamput on jo hankittu, mutta sähkön toimittajan kilpailutus on vielä kesken.

– Aiemmin ekopisteelle saatiin sähköt viereiseltä huoltoasemalta, joka on lopettanut toimintansa. Nyt sähköasia on ratkaistava muulla tavalla, Koivunen kertoo.

Siltakadun ja Lampikadun kulman ekopisteelle voi tuoda kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia, metallia, keräyspaperia ja kierrätyskelpoisia vaatteita, joita vastaanottaa UFF. Ekopisteen ylläpito siirtyi Päijät-Hämeen Jätehuollolta Suomen Pakkauskierrätys RINKI oy:lle vuoden 2016 alussa.

Rinki-ekopisteverkostossa on kartonki- lasi- ja metallipakkauksille yli 1850 keräyspistettä kautta Suomen.

Anna-Kaisa Kallio
anna-kaisa.kallio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat