Uutiset

Kuurina-teatteri palaa Vysotskin laulujen pariin

Jukka Alanko ja Tuomo Tarkkanen esittivät Vladimir Vysotskia musiikkinäytelmässä vuonna 2011. Kuva: Minna Tiainen

Kuurina-teatteri palaa vuosien tauon jälkeen Vladimir Vysotskin pariin. Kuurina vierailee perjantaina Sysmän kirjastossa, jossa kuullaan teatterin vuonna 2011 esittämän musiikkinäytelmän, Kummallisen talon, kappaleita. Konsertissa kuullaan myös otteita Vysotskin kahdesta laulusta, Leningradin leirit ja Kierrän ja kuljen.

Kummallinen talo kuvasi Vysotskin elämän vaiheita Neuvostoliiton rautaisissa kulisseissa. Jukka Alanko ja Tuomo Tarkkanen esittivät runoilijana, laulajana ja näyttelijänä tunnetun Vysotskin luonteen eri puolia. Kaksikko vastaa nyt nähtävän musiikkiesityksen dramatisoinnista.

Kuurina-teatterin puheenjohtaja Heidi Laitinen näytteli Kummallisessa talossa Vysotskin vaimoa. Pian näytelmän jälkeen Kuurina järjesti yhden lauluillan Vysotskin lauluista.

– Vysotskin tuotannon ympärille on Suomessa rakennettu konsertteja aika ajoin. Lauluista suomalaiset tuntevat ehkä parhaiten Ystävän laulun. Sotaan, rauhaan ja jokapäiväiseen elämään liittyvät teemat puhuttelevat tänäkin päivänä. Vysotkin laulut ovat ymmärrettäviä, tulevat lähelle ja ovat aina yhtä ajankohtaisia, Laitinen sanoo.

Vysotski syntyi vuonna 1938 ja kuoli vuonna 1980 sydämenpysähdykseen. Suosittu taiteilija ei saanut elinaikanaan Neuvostoliiton valtiokoneiston virallista tunnustusta. Vapauden kaipuu onkin tärkeä teema hänen tuotannossaan.

Ilta Vysotskin laulujen seurassa Sysmän kirjastossa 10.1. klo 19 ja Orimattilan Kehräämössä 17.1. klo 19.

Anna-Kaisa Kallio
anna-kaisa.kallio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat