Uutiset

Takaa-ajo päättyi kahden vakavaan loukkaantumiseen Heinolassa – kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta

Arkistokuva.

Henkilöauton kuljettaja ja matkustaja loukkaantuivat vakavasti ulosajoon päättyneessä takaa-ajotilanteessa Heinolassa torstai-iltana.

Poliisi sai ilmoituksen mahdollisesta rattijuoposta torstaina kello 19 aikoihin. Rattijuoppo oli ilmoituksen mukaan liikkeellä henkilöautolla Heinolan keskustassa. Poliisin partio ei vielä tuolloin tavoittanut autoa.

Myöhemmin illalla, noin kello 21 aikoihin, poliisipartio tapasi tuntomerkkeihin sopivan auton Heinolan kirkonkylältä. Partion kytkiessä pysäytysvalon päälle kiihdytti auto Lusintietä pohjoiseen pyrkien karistamaan poliisipartion kannoiltaan.

Poliisi kertoo, että pakenevan auton kuljettaja oli joutunut väistämään toista ajoneuvoa moottoritien ylittävän sillan jälkeen oikealle kääntyvässä kurvissa. Sen seurauksena kuljettaja oli menettänyt autonsa hallinnan. Auto oli ajautunut ulos tieltä, osunut kaiteeseen ja kääntynyt katolleen.

Onnettomuus sattui Lusintiellä Heinolan kirkonkylän jälkeisellä tieosuudella.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen mukaan onnettomuusautossa oli kaksi ihmistä. Heidät kuljetettiin Päijät-Hämeen keskussairaalaan hoitoon. Poliisin mukaan kuljettaja ja matkustaja loukkaantuivat vakavasti.

Poliisi mittasi pakenevan auton nopeudeksi korkeimmillaan 140 kilometriä tunnissa nopeusrajoituksen ollessa alueella 60 kilometriä tunnissa.

Poliisi epäili jo torstaina illalla, että alkoholilla oli osuutta tapahtumien kulkuun. Se vahvistikin perjantaina epäilevänsä kuljettajaa törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi törkeästä rattijuopumuksesta sekä liikennerikkomuksesta.

Juttu päivitetty kauttaaltaan 10.1. klo 9.40.

Anne Honkanen
Veera Sinervo
veera.sinervo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat