Uutiset

Ikäihmiset saavat Heinolassa neuvontaa entiseen tapaan

Uusi asiakasneuvoja Mira Helenius palvelee ikäihmisiä Heinolassa. Kuva: Anna-Kaisa Kallio

Ikääntyneiden palveluneuvonta jatkuu Heinolassa entiseen tapaan, vaikka palvelun tuottaja vaihtui vuodenvaihteessa. Aiemmin PalveluSantran hoitamaa palvelua tarjoaa jatkossa sosiaali- ja terveysyhtiö Luona, joka tuottaa palvelun myös Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymälle.

PalveluSantran lähtö Heinolasta on herättänyt huolen siitä, saavatko ikäihmiset enää neuvontaa, jos heillä on ikääntymiseen ja kotona pärjäämiseen liittyviä huolia. Apua on tarjolla kuten tähänkin asti, palveluohjaaja Pirjo Elfvengren Heinolan kaupungilta lupaa.

– Perustoiminta ei ole muuttumassa miksikään. Ihmiset voivat yhä asioida tutussa paikassa Heinolan terveyskeskuksessa ja soittaa samaan puhelinnumeroon, Elfvengren sanoo.

Uutta Heinolassa on se, että ikäihmiset voivat ottaa yhteyttä palveluneuvontaan myös sähköpostitse. Yhteydenottoihin pyritään vastaamaan saman tai seuraavan arkipäivän aikana.

Heinolassa uusi asiakasneuvoja

Palveluneuvonnassa on aloittanut uusi asiakasneuvoja, geronomi Mira Helenius Luonalta. Hänellä on pitkä työkokemus ikäihmisten palveluneuvontatyöstä ja kotihoidon asiakasohjauksesta.

Helenius toimii neuvontaa tarvitsevien ikäihmisten ensikontaktina ja auttaa heitä löytämään yksityiset, julkiset tai kolmannen sektorin palvelut. Tarvittaessa hän ohjaa asiakkaan laajaan palvelutarpeen arviointiin.

Elfvengren ja hänen työtoverinsa tekevät vuosittain satoja kotikäyntejä ja arviointeja.

– Kasvokkain keskusteltaessa aukeaa parhaiten, mitä ihminen tarvitsee. Kaikki ikäihmiset tai heidän omaisensa eivät osaa etsiä tietoja netistä, Elfvengren toteaa.

Halutessaan asiakas voi asioida palveluneuvonnassa myös anonyymisti.

Verkosto asiakkaille ja yrittäjille

Luona ylläpitää internetissä palveluntuottajaverkostoa, jonka avulla asiakkaita voidaan auttaa löytämään heille parhaiten sopivat ja oikea-aikaiset palvelut paikallisilta yrittäjiltä. Asiakkaille ja yrittäjille palvelu on maksutonta.

Luona järjesti alueella toimiville yrittäjille yhteistyötilaisuuden joulukuussa.

– Aiemman toimijan (PalveluSantran) kanssa yhteistyötä tehneet yritykset on saatu mukaan verkostoon, jolloin asiakkaan kannalta palvelusuhde säilyy katkeamattomana, Luonan palvelupäällikkö Merja Pekkanen kertoo.

Luonan pääkonttori on Helsingissä, ja sillä on toimintaa pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Oulussa ja Rovaniemellä.

Ikääntyvien palveluneuvonnassa voi asioida Heinolan terveyskeskuksessa ma–ti ja to–pe kello 9–13 ja ke kello 9–14. Neuvonnan sähköpostiosoite on yhteys@ikaantyneidenpalveluneuvonta.fi. Luonan ylläpitämä palvelutuottajaverkosto löytyy osoitteesta www.ikaantyneidenpalveluneuvonta.fi

Anna-Kaisa Kallio
anna-kaisa.kallio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat