Uutiset

Joutsalainen autoalan yritys JS Korjauspalvelu laajensi onnistuneesti Jyväskylään

Pekka Muinonen vastaa JS Korjauspalvelun Joutsan-toimipisteestä. Kuva: Anna Onali-Ovaska

JS Korjauspalvelun laajentuminen Jyväskylään on sujunut hyvin. Joutsalaisyritys avasi marraskuussa toimipisteen Vaajakoskelle ostettuaan Autohuolto Biltec -korjaamon.

– Asiakaskunta täällä on aika lailla valmiina ja toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin, kertoo yrittäjä Joonas Soilu.

Soilu kertoo, että JS Korjauspalvelulla ehti olla laajentumisaikeita muutaman vuoden ennen kuin sopiva toimipiste löytyi. Tulevaisuuden tavoitteena on toiminnan kasvattaminen entisestään.

– Laajennamme mahdollisesti vielä kolmanteen paikkaan, hän kertoo.

Nuorena yrittäjäksi

Joonas Soilu aloitti yritystoiminnan perustamalla autokorjaamon vuonna 2008. Hän oli silloin varsin nuori, 21-vuotias. Sitä ennen hän oli opiskellut kilpa-ajoneuvoasentajaksi Salpauksessa Heinolassa. Yrittäjän tielle hänet ohjasi sekä omien vanhempien esimerkki että kunnianhimo.

– Olen aina halunnut tehdä asiat omalla tyylillä. Se ei onnistu oikein muuten kuin olemalla yrittäjä, Soilu arvioi.

Vuonna 2009 hän päätti laajentaa yrityksensä palveluita ja osti hinausyrityksen Jouni Sieväseltä. Vuonna 2013 ympyrä sulkeutui, kun Sievänen osti puolet JS Korjauspalvelusta ja ryhtyi Soilun yhtiökumppaniksi. Nyt kaksikon työnjako on sellainen, että Soilu vastaa toiminnasta Vaajakoskella ja Sieväsen vastuulla on hinaustoiminta. Joutsan toimipisteen autokorjaamon vastaava on yrityksen pitkäaikainen työntekijä Pekka Muinonen.

Oppisopimuskoulutus helpottaa rekrytointia

Yritykselle laajentuminen merkitsee väistämättä uusien työntekijöiden rekrytoimista. Joillain aloilla yrittäjät valittelevat työvoimapulaa, miten on autoalalla?

– Autoalan koulutus ei ole enää kovin suosittua. Me olemme kuitenkin löytäneet hyviä työntekijöitä. Yksi keino on kouluttaa ihmisiä oppisopimuksella, sillä silloin saa juuri sellaisen työntekijän kuin yritys tarvitsee. Meillä on tälläkin hetkellä yksi henkilö oppisopimuskoulutuksessa, Soilu sanoo.

Talouden suhdannevaihtelut heijastuvat autokorjaamoon, mutta eivät niin vahvasti kuin joillekin muille aloille.

– Pakolliset korjaukset tehdään vaikka olisi laskusuhdanne. Huolloissa taloustilanne näkyy sillä tavalla, että osa asiakkaista ei noudata huolto-ohjelmaa vaan haluaa suppeamman huollon. Myös ennaltaehkäisevien korjausten teko saattaa jäädä vähemmälle.

JS Korjauspalvelu

Autoasi-ketjun Suomen paras

JS Korjauspalvelu on Joonas Soilun ja Jouni Sieväsen omistama yritys, joka perustettiin vuonna 2013.

Yritys kuuluu Autoasi-ketjuun. Joutsan toimipiste valittiin vuonna 2019 ketjun koko Suomen parhaaksi huoltamoksi ja lisäksi se palkittiin Joutsan vuoden yrityksenä.

JS Korjauspalvelu työllistää yrittäjien lisäksi Joutsassa viisi ja Vaajakoskella neljä henkilöä.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme