Uutiset

E-urheilua voi opiskella kolmessa lukiossa – yksi niistä on Sysmässä

Linjaa markkinoidaan nyt vahvasti myös Sysmän ulkopuolelle.

Sysmän lukion uusi visuaalisen ilmeen on luonut Lamkin muotoiluinstituutin 3. vuoden opiskelija Paula Mäntymäki. Kuva: Paula Mäntymäki

Sysmän lukiossa viime syksynä alkaneella elektronisen urheilun linjalla opiskelee tällä hetkellä kolme opiskelijaa: kaksi syksyllä aloittanutta ja yksi toisen vuosikurssin opiskelija.

Linjalla suoritetaan pakollisten lukiokurssien lisäksi erillisiä e-urheilun kursseja. Opiskelijat saavat käyttöönsä muun muassa pelitietokoneet, ja lukio tarjoaa joustavuutta esimerkiksi kisamatkoja varten.

Sysmä on Suomessa edelläkävijöiden joukossa: e-urheilua voi Sysmän lisäksi opiskella lukiotasolla vain Sotkamossa Ruovedellä.

E-urheilulinjan käynnistymistä ja markkinointia on edistänyt Sanna Nieminen, jonka kolmen kuukauden suunnittelijapesti päättyy parin viikon päästä.

Ulkopaikkakuntalaisten huomiota tavoitellaan muun muassa lukion uudella visuaalisella ilmeellä, jonka on suunnitellut Lamkin muotoiluinstituutin opiskelija Paula Mäntymäki.

– Uudella ilmeellä on tehty muun muassa markkinointimateriaaleja ja uudet Facebook-sivut, Nieminen kertoo.

Valmentajat ja kummipelaaja

Linjan vetovoimaan on panostettu myös palkkaamalla joulun alla kolmen hengen valmennustiimi, joka vetää keväällä lukion e-urheiluun liittyvät kurssit. Lisäksi linjalaisten kontaktina kilpapelaamisen maailmaan toimii Fortnite-pelaaja Lassi "Belaeu" Kallio.

– Valmentajat ja Lassi tavoittavat kohderyhmää myös omissa kanavissaan, Nieminen lisää.

Yksi linjan valmentajista on lahtelainen Oskari Juhonen, jonka Counter Strike -pelistä kiinnostuneet voivat tuntea pelaajanimella Konjz. Kilpailullisesti vuoteen 2017 asti pelannut Juhonen työskentelee pienryhmäpeliohjaajana Lahden seurakuntayhtymässä ja valmentaa PelicansSB:n kilpapelikerhoissa.

– Valmennuksessa keskitytään paljon etenkin tiimityöhön ja kommunikointitaitoihin. Lisäksi treenataan esimerkiksi paineensieto- ja reaktiokykyä, Juhonen kertoo.

Valmentaminen ei siis liity yksittäisten pelien treenaamiseen, vaan niihin taitoihin, joita huipulle pääseminen vaatii.

– Siihen liittyvät myös elämänhallintataidot, kuten nukkumisen ja ravinnon merkitys, Juhonen lisää.

Muina linjalaisten valmentajina toimivat e-urheiluvalmentajana kilpatasolla vuodesta 2015 toiminut heinolalainen Aleksanteri Leinonen ja vantaalainen Nico Ilkanheimo, joka on toiminut pelivalmennuksen parissa syksystä 2018 lähtien.

Sari Asikainen
sari.asikainen@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat