Uutiset

Koululaiset voivat hakea kahdeksi viikoksi työharjoitteluun

Heinolan flutingtehdas ottaa 18 koululaista kahden viikon työssäoppimisjaksolle. Kuva: Anna-Kaisa Kallio

Koululaiset, joilla eivät vielä opiskele ammattiin ja joilla ei ole tutkintoa voivat tänäkin vuonna hakea kesäharjoittelupaikkaa kahdeksi viikoksi. Tutustu työelämään ja tienaa -malli on tarkoitettu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, valmentavassa koulutuksessa oleville ja lukiolaisille, jotka eivät ole vielä ylioppilaita. Harjoittelijoiden ikä vaihtelee tehtävän mukaan.

Neuvottelut vuoden 2020 kesätyöharjoittelupaikoista ovat vielä käynnissä, mutta nuori voi kuitenkin aloittaa sopivan työharjoittelupaikan etsimisen jo nyt, koska mikään tietty taho ei välitä kesäharjoittelupaikkoja. Talous ja nuoret TAT kertoo verkkosivuillaan, että kahden viikon harjoittelualan palkka on aiempina vuosina ollut noin 350 euroa, mutta summa tarkentuu ensi kesän osalta vielä myöhemmin.

Aiempina vuosina kesäharjoittelijoita on ollut muun muassa kaupan alalla ja hoiva-alalla. Attendo tarjoaa harjoittelupaikkoja tänäkin vuonna, mutta yhtiössä ei ole vielä päätetty, mitkä yksiköt työllistävät koululaisia tänä kesänä.

Flutingtehtaalle 18 koululaista

Heinolan flutingtehtaalla on kokemusta työssäoppijoista jo 20 vuoden ajalta. Tutustu metsäteollisuuteen ja tienaa -ohjelmaan eli kahden viikon työssäoppimisjaksolle otetaan tänä vuonna 18 koululaista. Tehtävät ovat pääosin erilaisia siivous- ja järjestelytöitä tehdasalueella.

Kesätyöharjoitteluun voivat hakea 15–17-vuotiaat nuoret, jotka ovat täyttäneet 15 vuotta 31. toukokuuta mennessä. Hakuaika päättyy 29. helmikuuta.

Tehtaanjohtaja Katja Metsäranta kertoo, että yhdelle jaksolle otetaan kuusi nuorta kerrallaan. Hakijoilta odotetaan myönteistä asennetta työntekoon, täsmällisyyttä ja reipasta työotetta turvallisuus edellä.

– Turvallisuus on tehtaalla kaikkein tärkein asia, joten etsimme hakijaa, joka pystyy työskentelemään annettuja ohjeita noudattaen ja harkiten, hän sanoo.

Metsäranta näkee, että harjoittelupaikan hakeminen on nuorelle samalla mahdollisuus harjoitella hyvän työhakemuksen tekemistä. Hän kertoo arvostavansa hakijaa, joka haluaa kertoa työnantajalle itsestään, eikä vain tyydy täyttämään lomakkeessa vaaditut kohdat.

–  Luemme hakijoiden vapaita tekstejä sillä silmällä, ovatko he sellaisia henkilöitä, jotka voimme palkata luottavaisin mielin. Mahdollinen kiinnostus alasta kannattaa tuoda esiin, sillä etsimme yritykselle myös tulevaisuuden työntekijöitä, Metsäranta sanoo.

Anna-Kaisa Kallio
anna-kaisa.kallio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat