Ajan tasalla

Kunnianosoitus

Hemmona eläkkeelle

Kahdestoista Heinolan Hemmo on Heinolan pitkäaikainen kirkkoherra, eli "Simppari."

Simo-Pekka Rantala piti kiitospuhetta Hemmo-seppele päässään.

Heinolan Yrittäjänaiset ry:n hallitus valitsi kahdennentoista kerran Heinolan Hemmon, ja tällä kertaa tittelin sai yli 30 vuotta Heinolassa pappina toiminut Simo-Pekka Rantala. Tuore Hemmo julkistettiin Harjupaviljongilla maanantai-iltana.

Heinolan Hemmoksi on tapana valita mieshenkilöitä, jotka ovat tehneet vahvaa yhteistyötä Yrittäjänaisten kanssa.

– Yhteistyömme Simo-Pekan kanssa on ollut mutkatonta ja helppoa. Hän on hyvin helposti lähestyttävä ja siitä kertoo jo se, että lähes kaikki tietävät kenestä puhutaan kun lausuu nimen "Simppari." Meille on välittynyt kuva hänestä suvaitsevaisena ihmisenä, ja että kirkossa olisi "katto korkealla ja leveät seinät", Yrittäjänaisten puheenjohtaja Outi Haikala-Silén kertoo.

Hemmona on mukavaa sekä leppoisaa jäädä eläkkeelle. Kirkkoherra Simo-Pekka Rantala

Itse palkittu oli saamastaan kunniasta yllättynyt, mutta tietenkin hyvillään.

– Tietysti se tuntuu hyvältä kun saa tällaisen huomionosoituksen. Olen tehnyt täällä pitkään töitä pappina, ja on mukavaa, että ihmiset ovat oppineet tuntemaan minut ja minä olen tullut kaupungin ihmisten kanssa toimeen. Minun vahvuuteni ihmisten kanssa toimiessa on karjalaisuuteni. Se on avointa ihmisten kanssa olemista, ja kotona jo opetettiin, että kaikkia ihmisiä pitää kunnioittaa, Rantala kertoo.

Rantala on kiitollinen Yrittäjänaisille saamastaan kunnianosoituksesta.

– Arvostan todella paljon yrittäjiä, ja heidän jaksamistaan. Yrittäjät ovat tärkeitä tälle kaupungille. Olen ollut aina turvatussa virkasuhteessa, niin on vaikea kuvitella mitä yrittäjyys ja ajoittainen epävarmuus on.

Mutta minkälaista yhteistyötä pappi ja Heinolan Yrittäjänaiset ovat tehneet?

– Heinolan Seurakunnalta on tullut jo aiemmin yhteydenotto, että haluammeko pitää Yrittäjänaisten kirkkopyhää. Se sopi meille, ja olemme tehneet jo useampana vuonna sen tiimoilta yhteistyötä. Se on toiminut aina saumattomasti ja hyvin, Haikala-Silén sanoo.

Rantala jää kirkkoherran virastaan eläkkeelle 38 vuoden pappina työskentelyn jälkeen. Vuodet Heinolassa ovat olleet mieluisia.

– Tämä on ollut mielenkiintoista ja antoisaa aikaa. Olin ensimmäiset pappisvuodet Maaseurakunnassa Kirkonkylässä, ja se oli opettavaista aikaa, sillä sain käytännön koulutuksen papin hommiin sieltä. Sitten olin hetken muualla, ja kun tulin takaisin, niin olen ollut täällä 30 vuotta yhtäjaksoisesti.

– Jännä nähdä, että mitä tapahtuu kun alkaa uusi elämänjakso eläkeläisenä. Hemmona on mukavaa sekä leppoisaa jäädä eläkkeelle, Rantala toteaa.

Nuutti Vihtilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme