Ajan tasalla

Heinolan viikonlopussa katuruokaa, stand upia ja Jyrää

Tapahtumat sulkevat osan Kauppakadusta lauantaina ja sunnuntaina.

Tänä vuonna Junnut Jyrää järjestetään ensimmäistä kertaa varsinaisen Jyrään yhteydessä, myös ilmaisena. Tapahtumapaikkana toimii Heinolan kesäteatteri. Kuva: Markku Brummer

Heinolassa vietetään tulevana lauantaina ja sunnuntaina (4.–5.8.) kolmatta kertaa Street Food Festivalia, joka levittäytyy tänä vuonna WPK-talon ja taidemuseon sisäpihan sijaan Kauppakadulle.

Tapahtuma on avoinna molempina päivinä kello 11–19.

– Kauppakatu on suljettu liikenteeltä lauantaista sunnuntaina purkuun saakka Savontien risteyksestä WPK-talon portille, tapahtumatuottaja Ossi Arvela Heinolan kulttuuritoimistosta kertoo.

Sunnuntaina Jyrää sulkee Kymenkartanonkadun WPK-talon puoleisen päädyn liikenteeltä.

Myyjiä katuruokatapahtumaan tulee tänä vuonna yhdeksän. Arvelan mukaan sekä myyjät että asiakkaat hyötyvät kompaktista tapahtumasta: ruoka on laadukasta ja asiakkaita riittää kaikille.

Street Food Festival on järjestetty kaksi kertaa WPK-talon ja taidemuseon sisäpihalla. Tila on käynyt kuitenkin varsinkin Jyrää-sunnuntaina ahtaaksi, joten tällä kertaa festivaali siirtyy Kauppakadulle. Kuva: Markku Brummer

– Ruokaa on laidasta laitaan: sushia, pitsaa, grilliruokaa, unkarilaista keittiötä – ja sirkkoja, Arvela lisää.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään lauantaina myös katusoittokilpailu, jonka voittajalle on luvassa keikka lauantai-iltana ravintola Kusmikussa ja sunnuntaina Heinolassa Jyräässä.

Lauantaina on tarjolla myös stand upia, kun Jarkko Saariluoma, André Wickstöm ja Jukka Lindstöm nousevat kesäteatterin lavalle kello 19 alkaen.

Junnut jyräävät nyt ilmaiseksi

Sunnuntaina musiikkielämyksiä tarjoileva Heinolassa Jyrää tekee tänä vuonna historiaa, kun myös Junnut Jyrää järjestetään ensimmäistä kertaa ilmaisena Jyrään yhteydessä. Näin Jyräästä on saatu todella koko perheen tapahtuma, tapahtumatuottaja Velkki Mykrä näkee.

– Päivän aloittavat Heinolan musiikkiopiston opettajat solisteinaan opiston oppilaat. Sen jälkeen vuoron saavat Satu Sopanen & Tuttiorkesteri.

Varsinaisen Jyrään esiintyjinä nähdään ensimmäistä kertaa Jyräässä esiintyvät Maija Vilkkumaa ja Luotettujen miestensä kanssa lavalle nouseva Jarkko Martikainen.

– On hienoa saada heidät molemmat tänne. Jonkun mielestä tänä vuonna meillä voi olla vähän vanhan liiton kattaus, mutta vanha on tapahtumakin, Mykrä naurahtaa.

Jyrää alkaa kello 11.30. Tapahtuman päättää kello 17 lavalle nouseva Vilkkumaa.

Sari Asikainen
sari.asikainen@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat