Ajan tasalla

Sanomalehtiviikko kutsuu lapsia ja nuoria viestimään ja vaikuttamaan

Opettajat voivat tilata kouluille lehtiä ja osallistua sanomalehtiviikon teemailtaan.

Sanomalehtiviikko tukee koululaisten mediakasvatusta. Kuva: Sami Lettojärvi

Valtakunnallista sanomalehtiviikkoa vietetään tuttuun tapaan tammi-helmikuun taitteessa, 28.1.–1.2.2019. Viikon yhtenä teemana on – vaalikevään kunniaksi – osallistuminen ja vaikuttaminen.

Opettajat voivat tilata lehtiä jo nyt ja ilmoittautua opettajien iltaan. Kokosimme oppilaitoksille muistilistan sanomalehtiviikosta.

Lasten ja nuorten omia kirjoituksia julki

Kannustamme lapsia ja nuoria kirjoittamaan mielipidekirjoituksia milloin tahansa, mutta sanomalehtiviikolla julkaisemme niitä mielellämme vaikka useita joka päivä.

Mielipidekirjoituksen hyvä mitta on 500–2 500 merkkiä. Lyhyt kirjoitus päätyy pitkää varmemmin julki. Erityisen tervetulleita ja luettuja ovat noin tuhannen merkin mittaiset mielipiteet. Vaikka otat kantaa, älä loukkaa tai herjaa ketään. Teksti saa kuitenkin olla hauska ja teräväkin

Kirjoitukset löytävät näppärimmin perille sähköpostilla osoitteella sana-ajallaan@itahame.fi.

Lehtiä voi tilata veloituksetta koko viikoksi

Sanomalehtiviikon aikana voit tilata koulullesi lehdet vaikka viikon jokaiselle päivälle veloituksetta. Tilaukset toimitetaan ESA Jakeluiden varhaisjakelualueen kouluille.

Tilaa lehdet viimeistään 16.1.2019, lomakkeet löytyvät täältä.

Tee yhteistyötä päiväkotisi, koulusi tai oppilaitoksesi muiden opettajien kanssa: Toivomme, että koulun kaikki lehdet tilattaisiin samalla lomakkeella, jotta jakelu onnistuisi mahdollisimman hyvin ja sekaannuksilta vältyttäisiin. Lomakkeella on hyvä kertoa tarkasti, mihin lehdet koululla jätetään.

Kaikki koulut saavat sanomalehtiviikon ajaksi käyttöönsä tunnukset näköislehteen.

Opettajien ilta on tammikuussa

Etelä-Suomen Sanomat järjestää perinteisen opettajien illan 15.1.2019 kello 18. Opettajien teemailtaan ovat tervetulleita myös kaikki Itä-Hämeen alueen opettajat.

Illan teemana on sanomalehtiviikon lisäksi vastuullinen journalismi: miten voimme auttaa lapsia ja nuoria tunnistamaan vastuullisen median toimintatavat.

Opettajien iltaan voi ilmoittautua viimeistään 10.1.2019 tästä.

Lisätietoja opettajille järjestettävästä illasta ja sanomalehtiviikosta saat Terhi Säynäjärveltä, terhi.saynajarvi@ess.fi.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat