Ajan tasalla

Konserttiyllätys aiheutti tunnemyrskyn – HeinolaLove etsii jälleen tarinoita

Heli Nokelainen yllätti ystävänsä Kirsi Koiviston Virtapiiri-kuoron HeinolaLove-konsertissa viime syksynä. Ystävykset kannustavat heinolalaisia osallistumaan tulevaan konserttiin.

Viime syksyn HeinolaLove-konsertissa Heli Nokelainen (oikealla) yllätti Kirsi Koiviston heidän liki 40 vuotta kestäneeseen ystävyyteensä liittyvällä Modern Talkingin klassikkokappaleella. Kuva: Sari Asikainen

Viime syksynä täysi Heinolan kesäteatteri pääsi nauttimaan heinolalaisten tarinoista rakkaudesta ja ystävyydestä ja niihin liittyvistä lauluesityksistä Virtapiiri-kuoron HeinolaLove-konsertissa.

Yksi konsertin tarinoista kertoi liki 40 vuotta kestäneestä ystävyydestä. Heli Nokelaisen ja Kirsi Koiviston katseet kohtasivat ensi kertaa luokkahuoneessa ensimmäisellä luokalla. Liki naapureina asuneet tytöt olivat pian koko ajan yhdessä. Oli yökyläilyä, yhteisiä lomia ja jopa yhteinen taitoluisteluharrastus.

Kun Nokelainen kuuli työpaikallaan HeinolaLove-konsertista, tiesi hän heti haluavansa yllättää pitkäaikaisen ystävänsä.

– Järjestimme lapsina kesäisin tanssiesityksiä perheillemme. Ainoa kappale, joka esiintymisistä on jäänyt pysyvästi mieleen, on Modern Talkingin You’re My Heart, You’re My Soul, Nokelainen kertoo kappalevalinnastaan.

Ihan mieletön show. Yllätetty Kirsi Koivisto

– Muistan, että oli kuuma kesä kun esitimme tanssin Helin kodin takapihalla, Koivisto lisää.

Yllätys onnistui viime tipassa

Live-esityksenä järjestetty yllätys oli mennä mönkään, kun Koiviston työvuoro sattui konsertti-illalle. Apuun riensi Koiviston sisko, joka pystyi paikkaamaan vuoron.

– Konsertissa oli paikalla paljon tuttuja ja hetken aikaa mietin, että olemmekohan Helin kanssa tässä jotenkin mukana. Mutta ajatus unohtui kuin uppouduin muiden tarinoihin, Koivisto kertoo.

Kun lopulta konserttiyleisön silmien eteen ilmestyi vuosikymmenten takainen kuva tanssiasentoon asettuneista ystävyksistä, Koivisto kertoo revenneensä holtittomaan itkunauruun

– Kirsin reaktio oli paljon voimakkaampi kuin osasin aavistaa. Siellä vain itkettiin ja halailtiin, Nokelainen hymyilee.

Modern Talking -klassikkoon oli lisätty räp-osuus, ja esityksen kruunasivat kilpatanssijat.

– Olin niin täynnä tunnetta. Ihan mieletön show, Koivisto kiittää.

Ystävyys ei ole muuttunut

Vaikka ihmiset muuttuvat kasvaessaan aikuisiksi, ei Nokelaisen ja Koiviston ystävyys ole vuosien saatossa muuttunut.

– Molempien elämässä on toki tapahtunut kaikenlaista, ja on mennyt pitkiäkin aikoja että emme ole nähneet. Mutta ystävyys on pysynyt, Nokelainen kuvailee.

Hän kertoo usein miettineensä, miten onkin löytänyt Koiviston kaltaisen sydänystävän.

– Meidän ystävyydestä oltiin selvästi kateellisia kun olimme vielä koulussa.

Kavereita on Koiviston elämässä tullut ja mennyt, mutta kenenkään kanssa ystävyydestä ei ole tullut yhtä syvää.

– Olen joutunut pettymään monta kertaa. Heli on aina ollut tukena ja turvana, Koivisto kiittää.

Naisten mielestä on tärkeää, että ystävän kanssa voi olla oma itsensä.

– Heli ei koskaan tuomitse, olen sitten sanonut tai tehnyt mitä tahansa. Ja hän tarkoittaa mitä sanoo, Koivisto lisää.

Jos joku harkitsee ilmoittautumista tulevaan HeinolaLove-konserttiin, mitä ystävykset haluaisivat asiaa pohtivalle sanoa?

– Kannattaa lähteä mukaan. Yllätys tuottaa elämyksen paitsi yllätettävälle, myös ilmoittajalle, Nokelainen sanoo Koiviston nyökytellessä vierellä.

– Se oli Heliltä hieno ele.

Konsertti

Virtapiiri etsii uusia tarinoita

Viime syksynä Heinolan kesäteatterin täyteen myynyt Virtapiiri-kuoron HeinolaLove-konsertti järjestetään jälleen 7. syyskuuta.

Kuoro etsii parhaillaan uusia heinolalaisia tarinoita rakkaudesta, ystävyydestä, välittämisestä, yhteistyöstä ja tukemisesta.

Virtapiiri toteuttaa kuluvan kevään ja kesän aikana kuorolle ilmoitettuja laulutoiveita ja järjestää yllätyksiä, jotka taltioidaan myös nähtäväksi syyskuun konserttiin.

Ehdotuksia voi lähettää osoitteessa virtapiirikuoro.com.

Sari Asikainen
sari.asikainen@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme