Ajan tasalla

Suomen Kirjailijaliiton 10 000 euron palkinnot Raili Mikkaselle ja Sirkka Turkalle

Raili Mikkanen sai Kirjailijaliiton lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinnon. Kuva: Heini Kuusela

Suomen Kirjailijaliitto jakoi kevätkokouksensa yhteydessä lauantaina 4.5. vuotuiset tunnustuspalkintonsa. Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto myönnettiin kirjailija Sirkka Turkalle ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinto kirjailija Raili Mikkaselle.

Kirjailijaliiton palkinnot jaetaan tunnustuksena kirjailijan koko tähänastisesta tuotannosta sekä työstä suomalaisen kirjallisuuden hyväksi. Tunnustuspalkinto on jaettu vuodesta 1949 ja Tirlittan-palkinto vuodesta 1993 lähtien.

Mikkasen lastenkirjailijan ura alkoi vuonna 1976 romaanilla Kalpeat naamat. Hänen yli 60 teoksen tuotantonsa sisältää kuvakirjoja, runokokoelmia, romaaneja, tietokirjoja, novelleja, selkokirjoja, sanoituksia, tv-käsikirjoituksia ja satuja. Tunnetuin Mikkasen hahmoista on Histamiini-hevonen. Raili Mikkanen on kirjoittanut myös historiallisia nuortenromaaneja muun muassa Aino Kallaksen, Miina Sillanpään ja Katri Valan elämästä.

Hiljattain Heinolaan muuttaneen Raili Mikkasen haastattelu löytyy maanantain 6.5. lehdestä.

Heini Kuusela
heini.kuusela@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat