Ajan tasalla

Hartolalaisen BadName-yhtyeen unelma toteutuu – julkaisee esikoisalbumin

BadName soitti myös viime vuonna Möysän musaklubilla. Lavalla Kari Haajanen (vasemmalla), Jukka-Pekka Nokkonen ja Timo Laakso. Kuva: Johanna Laakso

Joskus hyvää joutuu odottamaan kauan, mutta se kannattaa. Näin voi todeta hartolalaisen BadName-yhtyeen kohdalla. Yhtye odottaa parhaillaan painosta esikoisalbumiaan Are you ready for me, jonka kaikki kappaleet ovat yhtyeen omaa tuotantoa.

– Albumissa on kyse nuoruuden haaveen toteutumisesta, kiteyttää bändin laulaja ja kitaristi Timo Laakso.

BadName juhlii merkkipaalun saavuttamista keskiviikkona 29. toukokuuta heittämällä keikan Möysän musaklubilla Lahdessa. Bändi soittaa siellä Pelle Miljoonan lämppärinä.

Väliaikainen projekti muuttui pysyväksi

Vuonna 2013 perustetun BadNamen tarina sai alkunsa kahden hartolalaisen harrastelijamuusikon visiosta. Kitaristi Kari Haajanen ja basisti Jukka-Pekka Nokkonen kokosivat silloin yhtyeen kasaan, jotta 50-vuotispäiviään viettävä Haajanen pääsisi lavalle.

Alun perin kyse oli väliaikaisesta projektista, mutta vuosien kuluessa bändin jäsenet huomasivat että soittamisesta olikin tullut heidän säännöllinen harrastuksensa. Lopettamiselle ei löytynyt järkevää syytä, joten bändi on jatkanut treenaamista ja keikkailua.

Kolmas kitaristi antaa lisää mahdollisuuksia säveltää

– Pyrimme treenaamaan kerran viikossa. Harjoittelemme aina Hartolassa, kertoo Heinolassa asuva Laakso.

Heinolassa asuu niin ikään bändin uusin jäsen, kitaristi Jouni Valo. Rumpali Tommi Takkinen asuu Kellokoskella.

Valo pyydettiin alun perin tuuraamaan kätensä loukannutta Laaksoa kitarassa Möysän keikalla. Mutta kun bändin jäsenet huomasivat miten hyvin kolmas kitaristi toimii yhtyeessä, he pyysivät Valoa vakituiseksi soittajaksi.

– Teemme biisit itse ja kolmas kitaristi antaa lisää mahdollisuuksia sävellyksiin. Aiemmin niitä oli välillä pakko muuttaa, koska en pystynyt soittamaan vaativia kohtia samalla kun laulan, Laakso kertoo.

Simppeli soittaminen on parasta

BadNamen soittama musiikki edustaa tyylilajiltaan hard- ja southernrockia. Sothern-tyylin juuret ovat Yhdysvaltojen etelävaltioissa. Melodiat ovat saaneet vaikutteita bluesista ja jopa kantrista.

BadNamen kohdalla kyse on Laakson mukaan enimmäkseen yksinkertaisuudesta.

– Kyse on hyvin simppelistä soittamisesta, jossa melodioista kiinnipitäminen on teknistä soittamista tärkeämpää.

Keskiviikkona yhtye nousee muusikoiden keskuudessa arvostetulle Möysän musaklubin lavalle kolmatta kertaa. Yhtyeen ensiesiintyminen siellä mahdollistui, kun paikan omistaja oli kuullut bändin demonauhan.

– Demo on bändin käyntikortti.

Korkeintaan kaksi keikkaa kuukaudessa

Keikkailu on harrastamisen suola, mutta työssäkäyviä muusikoita rajoittaa aikapula. Kun kuvioon kuuluu kolmivuorotyötä tehtaassa, yrittäjyyttä ja vastuullisia asemia, on keikkojen määrää pakko rajoittaa. Yhtye on sopinut keikkailevansa korkeintaan kaksi kertaa kuukaudessa.

– Silloin tahti on sellainen, että keikalle on aina mukava lähteä. Meille tässä hommassa hauskanpito on kuitenkin se pääasia, Laakso sanoo.

Bad Name keikkailee Möysän musaklubilla Lahdessa keskiviikkona 29.5. Yhtye järjestää keikkapaikalle bussikyydin, joka kulkee reittiä Sysmä, Hartola, Heinola, Lahti. Lipun keikalle voi ostaa linja-autosta.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Suosittelemme