Ajan tasalla

Katuruoka ja Heinolassa Jyrää täyttävät keskustan viikonloppuna

Katuruokaa on taas tarjolla keskellä Kauppakatua. Kuva: Chimene Bavard

Heinola Street Food Festival ja Heinolassa Jyrää -tapahtumat täyttävät tulevana viikonloppuna Heinolan keskustan.

Jyräässä musiikkia moneen makuun

Heinolassa jyrää -tapahtumassa nähdään sunnuntaina esiintymässä Heinolan musiikkiopiston juhlaorkesteri, Kengurumeininki, Kalevauva.fi ja Vesta. Heinolan kulttuuritoimiston tapahtumatuottaja Velkki Mykrä arvelee Jyrää-sunnuntain keräävän jälleen tuhansia ihmisiä.

– Satoi tai paistoi, niin Jyräässä on kesäteatterialue jokseenkin täynnä. Keskipäivän ohjelma on Junnut jyrää -hengessä rakennettu lapsiperheille ja iltapäivä suuremmalle yleisölle. Tämä järjestely toimi viime vuonna hyvin ja siitä pidettiin suuresti, Mykrä kertoo.

Tämän vuoden pääesiintyjänä nähtävä Emma-palkittu Vesta kerännee suurimman kuulijakunnan.

– Vestan ilmaiskeikka varmasti vetää alueen täyteen. Tiedusteluja keikasta on tullut runsaasti ympäri Etelä-Suomea. Kyseessä on kuitenkin yksi tämän hetken kovimpia suomalaisia naisartisteja, Mykrä muistuttaa.

Elokuun ensimmäinen sunnuntai on todettu vuosien saatossa hyväksi ajankohdaksi tapahtumalle.

– Kesäteatterikausi on saatu päätökseen ja koulujen alkamiseenkin on vielä viikko aikaa, joten lomakausi on ihmisillä vielä meneillään, Mykrä kokee.

Katuruoka sulkee Kauppakadun

Kauppakatu suljetaan Savontien ja Kymenkartanonkadun väliseltä osuudelta lauantaiksi ja sunnuntaiksi katuruokatapahtumaa varten. Neljättä kertaa järjestettävä katuruokatapahtuma on tapahtumajärjestäjä Ossi Arvelan mukaan kasvattanut suosiotaan kävijöiden keskuudessa vuosittain.

– Monipuolinen ja laadukas tarjonta Heinolan Street Foodissa ovat yksi syy siihen, miksi kävijöitä tulee kauempaakin vierailemaan. Katuruoka sopii Jyrään yhteyteen erinomaisesti ja houkuttelee varmasti uusia kävijöitä konserttiinkin, Arvela uskoo.

Tänä vuonna katuruoka-keittiöt ovat Arvelan mukaan erityisen monipuolisia.

– Kestosuosikit bbq ja burgerit ovat tietysti edustettuna, mutta saatavana on myös thaimaalaista, senegalilaista ja unkarilaista ruokaa, Arvela listaa.

Läheltä ei löydy parkkitilaa

Heinolan keskustassa on käynnissä tällä hetkellä runsaasti tietöitä, jonka johdosta useita katuja on suljettuna. Tämän johdosta omalla autolla tapahtumiin saapuvien kannattaakin Mykrän mukaan parkkeerata reilusti keskustan ulkopuolelle.

– Torin alue tulee olemaan erittäin ruuhkainen viikonloppuna tapahtumien johdosta, joten auto kannattaa parkkeerata keskustan ulkopuolelle. Etäämmältäkään kävely ei vie paljon aikaa ja myös tapahtuman jälkeen poistuminen sujuu joutuisammin kuin ydinkeskustasta, Mykrä uskoo.

Superviikonloppu

Tapahtumien aikataulut

Lauantaina 3.8. Heinola Street Food Festival avoinna klo 11-17

Esiintymässä:

Duo TV klo 12

Siiri & co klo 14

Roberto Brandão klo 15.15

Sunnuntaina 4.8. Heinola Street Food Festival avoinna klo 11-18

Heinolassa Jyrään sunnuntain aikataulu:

11.30 Musiikkiopiston juhlaorkesteri solisteineen

13.00 Kengurumeininki

15.00 Kalevauva.fi

17.00 Vesta

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat