Ajan tasalla

Musiikkia elävästä elämästä - Reklamaatio ja BadName Päijät-Hämeen Ympäriajoon

Sysmäläissyntyiset Henry Salonen ja Hannu Rekola viettivät kotitekoista musiikki-iltaa viime talvena.

Illan tuoksinassa syntyi jo aiemmin muhimassa ollut, Hittiorkesteri Aimon ohella toisenlaista musiikkia esittävä bändi Reklamaatio.

Kun Aimo soittaa covereita, niin Reklamaation soittolistalla on taatusti sysmäläissyntyistä musiikkia Henry Salosen luomana.

Deekupunkrockia?

Kysyttäessä tyylisuuntaa molemmat herrat miettivät hetken, naureskelevat toisilleen, heittelevät ehdotuksia punkrockista, rockpopista ja rockpunkista.

Viimein löytyy molemmille kelpaava ehdotus tyylisuunnasta: perusteena on musiikin tekeminen elävästä elämästä ja omista kokemuksista. Tämä sisäinen paini jatkuu todennäköisesti pitkään.

– Voisihan tämä olla vaikka deekupunkrockia, muikistelevat musiikkimiehet.

Salonen on tuonut omaa osaamistaan esille aiemminkin musiikin esittämisen ohella sen tekemisessä. Reklamaation kaikki biisit ovat lähtöisin Salosen kädestä sanoitusten ja sävellysten osalta.

Lisäksi hän on tehnyt suurimman osan sovituksista, mutta osa kappaleista on saanut viimeisen silauksen Pajulan treenikämpällä Sysmässä koko Reklamaation voimin.

Yleisö tekee tunnelman

Salonen luonnehtii itseään ikuiseksi opiskelijaksi musiikin suhteen. Samoin on bändin kanssa.

– Meikäläisessä on aina elänyt pieni punkkari, naurahtaa Salonen, ja jatkaa Reklamaation synnyn olleen yksi matka musiikin saralla.

Rekola lähti mukaan Reklamaatioon intohimosta musiikkiin. Hän on soittanut ikänsä, ja aloitti uransa yläkouluikäisenä koulun bändissä rummuissa. Nyt instrumenttina on basso.

Hän luonnehtiikin rooliaan niin, että yleensä bändiin otetaan mukaan bassomies, sillä heillä on totutusti pakettiautot.

– Pakettiautoa ei ole, mutta on talo Lahdessa, jossa on tilaa treenata, naurahtaa Rekola.

Salosen ja Rekolan mukaan yhtenä tärkeänä asiana on sosiaalinen puoli, sillä yhdessä soittaminen samanhenkisten kanssa on mukavaa. Bonuksena tulee mieleinen oma musiikki.

Tavoitteet heillä ovat korkealla, sillä molemmat lupaavat lähettää kotoiseen Sysmään terveiset Hartwall Areenalta siellä omien kaavailujen mukaan tulevaisuudessa esiintyessään.

Toisaalta he ovat realisteja ja tietävät siihen menevän vielä jonkun aikaa. Etappina matkan varrella on yhteinen Päijät-Hämeen kiertue hartolalaisen BadNamen kanssa. Esiintymispaikat ovat Sysmän lisäksi Hartolassa, Heinolassa ja Mäntyharjulla.

– Yleisöhän sen tunnelman tekee, joten toivottavasti teitä on paljon, toivovat Salonen ja Rekola.

Perjantaina lavalle

BadNamen nokkamies Kari Haajanen kertoo, että he odottavat innoissaan ja iloisin mielin Ympäriajoa.

– Reklamaation pojat ovat vanhoja tuttuja, joten homma toimii, kehuu Haajanen.

Ympäriajossa on myynnissä bändien t-paitoja ja huppareita sekä ehkä joitakin BadNamen toukokuussa julkistettua levyjä.

Salosen ja Rekolan lisäksi Reklamaatiossa soittavat Tomi Malin Sysmästä ja Marko Kuosma Joutsasta. BadNamen riveissä ovat Haajasen lisäksi Timo Laakso, Jouni Valo, J-P Nokkonen ja Tommi Takkinen.

Reklamaatio ja BadName Päijänteen Ympäriajon keikkapaikat: Pe 11.10. Wanha Marttala Hartola, la 12.10. Kusmiku Heinola, pe 18.10. Krouvi Mäntyharju, La 19.10. Uoti Sysmä.

Eija Virolainen-Nurminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme