Itä-Häme

Suomalaiskuskille tuli hiki vasta renkaiden vaihdossa - Remes jatkoi MM-sarjan voittoputkea

Eero Remes hikoili renkaidenvaihdossa enduron MM-sarjan osakilpailussa Heinolassa

Eero Remes otti jälleen suvereenin voiton kun enduron MM-sarja jatkui Heinolan osakilpailulla. Remes kellotti luokkansa nopeimman ajan kuudella päivän yhdeksästä erikoiskokeesta ja oli kolmesti toiseksi nopein. Italialaisen TM-tehtaan pilotin loppuaika kirjattiin lukemin 58.14.90. E1-luokan kakkospallin miehitti brittipilotti Nathan Watson, joka hävisi Remekselle karvan päälle puoli minuuttia. Itävaltalainen Pascal Rauchenecker oli kolmas jääden peräti reilut kaksi minuuttia suomalaisen taakse. Paluun enduropoluille tehnyt Matti Seistola kaasutteli vanhasta muistista tässä luokassa kymmenenneksi.

Yleiskilpailussa, EnduroGP-luokassa Remeksen voittomarginaali kirjattiin 24 sekunnin erolla E3-luokan voittaneeseen englantilaiseen Steve Holcombeen. Ennen Heinolan kilpailua EnduroGP-luokan kärjessä keikkunut australialainen Matthew Phillips jäi yleiskilpailussa neljänneksi joten Remes suisti miehen luokan ykköstilalta. E2-luokan voittaneen Phillipsin neljän pisteen etu muuttui näin ollen kolmen pisteen takamatkaksi.

Päivän voittajan matka sujui hyvin.

MM-sarjaa hallitsevan kuskin matkalla ei ollut häikkää.

- Ei ollut ongelmia, eikä virheitä, Remes summasi maalissa.

- Ajoin koko matkan varman päälle. En ottanut yhtään riskiä ja meno oli koko ajan hanskassa. Ilmakin oli sen verran viileä, että hiki tuli vasta renkaan vaihdossa, kuvaili tuusulalainen.

Renkaiden vaihdolla Remes viittasi siihen, että ajajan on itse vaihdettava renkaat ennen pyörän vientiä suljettuun varikkoon.

- Reitti oli ihan hyvä, mutta se kului aika huimaan kuntoon. Pitää kai käydä illalla kävelemässä se läpi vielä kertaalleen, Remes raotti tulevaa.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme