Itä-Häme

Phillips onnistui Heinolan vaikeissa maastoissa: "Näitä olosuhteita ei löydy kuin täältä Skandinaviasta"

Matthew Phillips hallitsi enduron E2-luokkaa Heinolassa.

Enduron MM-sarjan yleiskilpailua hallitseva kaksikko Eero Remes ja Matthew Phillips jakoivat Heinolan osakilpailun voitot. Remes oli molempien kilpailupäivien ykkönen E1-luokassa ja voitti yleiskilpailun lauantaina. Australialainen Phillips puolestaan voitti E2-luokan molemmat kilpailut ja yleiskilpailun sunnuntaina.

E2-luokan sarjaa hallitseva ja yleiskilpailun kärkipaikan Remeksen kanssa jakava Matthew Phillips oli tyytyväinen viikonlopun antiin ja kehui yleisöä.

- Kannustus oli hyvää reitin varrella. Oli hienoa ajaa kilpaa. Tämä paikka on vaikea meille muualta tulleille. Näitä olosuhteita ei löydy kuin täältä Skandinaviasta, sanaili iloisen oloinen australialainen.

- Nautin kuitenkin uusista haasteista ja tämä oli yksi niistä. Mahtava kokemus, summasi ensivisiittinsä Heinolaan tehnyt Phillips, joka voitti luokkansa molempina päivinä ja johtaa sarjaa 31 pisteen erolla kahdesti kakkoseksi ajaneeseen ranskan Mathias Bellinoon.

Remes puristi voiton

Sunnuntaina Remeksen päivä ei käynnistynyt parhaalla mahdollisella tavalla. 30-vuotias kellotti pohjat avauserikoiskokeella, mutta sitten vauhti hieman hyytyi, ja Remes oli neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen yleiskilpailussa neljäntenä reilut 15 sekuntia kärjestä. Loppukiri nosti miehen lopulta luokkavoittoon ja yleiskilpailun kakkoseksi. Tappiota voittaja Matthewsiin kertyi 8,6 sekuntia. Remes jakaa EnduroGP:n eli yleiskilpailun ykköspaikan australialaisen kanssa.

- Aamulla meno oli vähän jäykkää, enkä saanut heti juonesta kiinni. Putosin jossain välissä luokassa kakkoseksi. Ajattelin jo, että kaverit nauraa vielä jouluna, jos häviän kotikisan. Pakko oli puristaa luokkavoitto. Sain Phillipsiäkin kiinni, mutta voittoon se ei riittänyt. Kaveri oli tänään parempi, tunnusti Remes.

Paluun kilparadoille ja MM-sarjaan tehnyt Matti Seistola kiilasi E1-luokassa molempina kilpailupäivinä kympin sakkiin. Hän oli lauantaina kymmenes ja sunnuntaina seitsemäs. Viikonlopun saalis takaa Seistolalle 15. sijan sarjassa, jota Remes johtaa 160 pisteellään.

Ison Britannian Nathan Watson oli Heinolassa kahdesti luokkakakkonen ja miehittää saman paikan sarjassa.

Aubert paras E3-luokassa

Enduron MM-sarjan suurimman kokoluokan E3-luokan voitti ranskalaispilotti Johnny Aubert. Lauantaina voittanut Britannian Steve Holcombe johtaa sarjaa, vaikka tipahtikin sunnuntaina kahdeksanneksi viiden minuutin aikasakon myötä. Aubert on sarjassa toisena seitsemän pisteen päässä.

Nuorten alle 20-vuotiaiden luokassa ensimmäiset MM-starttinsa ajanut Antti Hänninen kipusi podiumille lauantain tapaan myös sunnuntaina. Salpausselän Moottorikerhoa edustava Hänninen oli kolmas. Hyvä tulos takaa nuorukaiselle sarjassa sijan yhdeksän.

Nuorten ykköseksi ajoi brittipilotti Jack Edmondson. Jämsäläispilotti Emil Pohjola nousi kolmospallille juniorien luokan sunnuntaisessa kilpailussa. Sanna Kärkkäinen kaasutteli naisten MM-sarjassa neljänneksi.

Tuomo Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat