Itä-Häme

Kutimet irti puistoissa, lauantaina on maailmanlaajuinen KIP-päivä

KIP Heinolaa vietetään Rantapuistossa jättimäisen Tsaarinpoppelin liepeillä. "Mukaan saa tulla, osasi kässää tai ei. Me autamme", vakuuttavat Sanna Hassinen, Marjukka Tyrväinen ja Tiia Järvinen. Kuva: Sami Lettojärvi

Kaikki ihmiset puikkoihin. Käsitöitä iloisesti porukalla. Kutimet irti puistoissa. Tätä on KIP, tänään vietettävä kansainvälinen Knit in Public Day. Maailman laajin yhteisöllinen käsityötapahtuma muodostuu sadoista paikallisen tason tapahtumista eri maissa. Käsityöharrastajat, jotka usein puuhastelevat omissa oloissaan, tulevat käsitöineen julkisille paikoille. Neulojia ja virkkaajia voi tänään bongata vaikkapa King’s Crossin asemalla Lontoossa, indonesialaisessa bussissa tai Webster Memorial -kirjastossa Michiganissa. Niin myös Heinolan Rantapuistossa, jossa KIP Heinola järjestetään jo toista kertaa. Se on rento käsityöpiknik, jota vietetään suuren Tsaarinpoppelin liepeillä.

- Mukaan saa tulla, osasi kässää tai ei. Me autamme, vakuuttavat Sanna Hassinen, Marjukka Tyrväinen ja Tiia Järvinen.

- Tämä on älyttömän kiva tapa sosialisoitua samanhenkisten kanssa, sanoo tapahtuman järjestänyt Hassinen.

- Vertaistuki on hyvä sana. Voi vaihtaa ideoita: mistä tota lankaa saa, montako silmukkaa laitat, kuvailee Tyrväinen.

- Käsityö on meidätkin yhdistänyt, naiset sanovat.

Jokainen heistä on käsityön monitaituri. Juuri nyt Hassisella on tekeillä virkattuja pikkuliinoja, Tyrväisellä pöllöaiheisia avaimenperiä. Järvisellä on puikoissa kirjoneulevillasukat.

Kässäpiknikille voi tulla kutimineen ja eväineen, vaikkei olisi ilmoittautunut etukäteen. Jos sade yllättää, joukko kipaisee läheisen Pop Up -käsityömyymälän tiloihin.

KIP Heinola -tapahtuma Heinolan Rantapuistossa 18.6. klo 12.

Kaisa Hako
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat