Itä-Häme

Apulanta-leffan virallinen traileri julkaistiin - elokuvan ensi-ilta syyskuussa

Näyttelijät Roope Salminen (Antti Lautala), Tatu Sinisalo (Toni Wirtanen) ja Teppo Manner (Sipe Santapukki) Sahan treenikämpällä Teit meistä kauniin -elokuvan viimeisenä kuvauspäivänä lokakuussa 2015. Kuva: Sami Lettojärvi

Heinolassa 90-luvulla aloittanut ja yhdeksi Suomen suurimmista rockyhtyeistä noussut Apulanta tähyilee kovaa vauhtia kohti valkokankaita. Bändin vaiheista kertova elokuva Teit meistä kauniin saa ensi-iltansa 7. syyskuuta, ja leffan virallinen traileri julkaistiin eilen torstaina.

Teit meistä kauniin ei ole puhdas dokumentti, vaan tositapahtumiin perustuva draama, jonka ohjaaja on Apulannan entinen basisti Tuukka Temonen.

Temonen sanoi aiemmin ESS:n haastattelussa, että elokuvan tarina noudattelee pääpiirteissään totuutta.

- Elokuva on vähän niin kuin meidän bändi. Kaikki mitä meistä tiedetään ei ole totta, ja osan tarinoista olemme eläneet todeksi jälkikäteen, Temonen kuvaili.

Traileri on perjantai-iltapäivään mennessä kerännyt yli 3 000 näyttökertaa ja kasan innostuneita kommentteja elokuvan Facebook-sivuilla. Parin minuutin pätkä antaa ensimakua elokuvasta, jossa yhtyeen perustajat Toni Wirtanen (Tatu Sinisalo) ja Antti Lautala (Roope Salminen) yrittävät bändiläisten Tuukka Temosen (Iiro Panula), Sipe Santapukin (Teppo Manner) ja Amanda "Mandy" Gaynorin (Mimosa Willamo) kanssa luoda Apulannasta menestystarinaa keskellä 90-luvun lamaa.

Helpolta ei näytä. Salmisen esittämän Antti Lautalan ajatukset Apulannan imagosta eivät mene aivan yksiin muiden bändiläisten kanssa, ja Sipe Santapukin isä Risto (Lorenz Backman) epäilee, onko Heinolasta muka koskaan tullut rokkitähtiä. Toisaalta traileri näyttää myös onnistumisia, rakkautta ja kesäiltoja 90-luvun Heinolassa. Trailerin taustamusiikkina soi kuorosovitus bändin Armo-kappaleesta.

Heinolaa tuntevat voivat bongata trailerista tuttuja näkymiä. Ainakin rautatiesilta ja Lyseonmäen koulun piha vilahtavat trailerissa.

Heinolan kaupungin ja elokuvan tuotantotiimin yhteistyönä on julkaistu myös karttasovellus, joka esittelee kuvauspaikkoja ja niihin liittyviä kohtauksia elokuvasta.

Teit meistä kauniin on elokuvateattereissa 7. syyskuuta. Heinolassa pidetään ennakkonäytös 5. syyskuuta.

Syksyllä avataan myös Apulanta-museo Lahteen Hennalan kasarmialueelle.

Trailerin pääset katsomaan Youtubesta.

Uusitalo Kaisa
kaisa.uusitalo@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme