Itä-Häme

Lamkin rehtori saa lähteä: "Kumpikaan osapuoli ei kommentoi enempää"

Lahden ammattikorkeakoulun hallitus ja rehtori Outi Kallioinen eivät kerro, miksi Kallioinen joutuu lähtemään työstään. Hallituksen puheenjohtaja Kari Salmi (sd.) kertoo osapuolten sopineen torstain tapaamisessa, ettei kumpikaan kommentoi asiaa enempää.

Lamkin hallitus totesi torstaina yksimielisesti, ettei Kallioisen toimitusjohtajasopimusta ole edellytyksiä jatkaa. Hän tuli yhdistettyyn rehtorin ja toimitusjohtajan tehtävään kolme vuotta sitten.

Uuden toimitusjohtajan haku alkaa heti. Kari Salmi uskoo, että tehtävän täyttö vie varmasti paljon aikaa.

- Olemme vetovoimainen oppilaitos, ja tällaisiin tehtäviin tuntuu olevan muuallakin paljon hakijoita. Tehtävään sopivan henkilön löytäminen vaatii kuitenkin aikaa.

Rehtorin tehtävän sijaisuutta hoitaa vararehtori Maarit Fränti, ja toimitusjohtajuutta sijaistaa hallintojohtaja Janita Markwort.

Lamkissa on meneillään paljon muutoksia. Parhaillaan valmistellaan sopimusta Lamkin liittymisestä Lappeenrannan teknillisen yliopiston Lut-konserniin. Lamk jatkaa siinä itsenäisenä ammattikorkeakouluna.

Lisäksi Lamk on muuttamassa uudelle kampukselle.

- En tiedä, onko koskaan oikea aika tällaiseen, mutta ehkä sikäli on aika uudelle toimitusjohtajalle, että ammattikorkeakoulu on monien uusien haasteiden edessä, Kari Salmi toteaa.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat