Itä-Häme

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa yhteishaussa? Salpauksessa vielä noin 240 vapaata paikkaa - "Tilanne elää koko ajan"

Koulutuskeskus Salpauksen Heinolan toimipisteellä voi opiskella muun muassa autoalan perustutkinnon. Arkistokuva. Kuva: Sami Lettojärvi

Kevään yhteishaun tulokset julkistettiin torstaina. Koulutuskeskus Salpauksella on ollut tänä vuonna Lahdessa monta vetovoimaista alaa, kuten hius- ja kauneudenhoitoala, liiketalous, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajan koulutus, sähkö- ja automaatiotekniikka sekä autoala.

- Kaikissa näissä on vielä runsaasti hakijoita jonossa ja aloituspaikat ovat täynnä, sanoo opiskelijapalvelupäällikkö Riitta Murtorinne koulutuskeskus Salpauksesta.

Hiusalalle on noin 50 jonottajaa, kun taas muille suosituille aloille noin 70-80. Asikkalassa suosituin ala on ollut eläintenhoitajan ammattitutkinto. Heinolassa ihmisiä on houkutellut kouluun autoala, liiketalous sekä sähkö- ja automaatiotekniikka.

Vielä vapaita paikkoja

Murtorinne arvelee, että Lahden, Heinolan ja Asikkalan alueilla on yhteensä noin 240 opiskelupaikkaa vapaana eri aloilla.

- Tilanne kuitenkin elää koko ajan. Ensi maanantaina julkaisemme listan vapaista paikoista, joita voi hakea lisähaussa, Murtorinne sanoo.

Koulutuskeskus Salpauksessa voi opiskella eri aloja luonnonvara-aloista käsi- ja taideteollisuusalaan.

Mimmi Pitkänen
mimmi.pitkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat