Itä-Häme

"Matkailijat eivät matkusta kunnan rajojen mukaan" - Itä-Hämeen matkailuyhdistys puoltaa Heinolan liittymistä Lahti Regioniin

Myös yhdistyksen yhteistyökumppani Vierumäki on markkinointiyhtiöön liittymisen kannalla. Liittyminen antaisi lisäväyliä Heinolan markkinointiin. Vierumäki Country Clubin toimitusjohtaja Heikki Hietasen mukaan tulevaisuudessa tulisi miettiä ratkaisuja, jotka toimisivat koko seutukunnan hyväksi.

Heinola on rakentanut kotimaisille ja ulkomaalaisille matkailijoille matkailupaketteja, jotka tulisivat paremmin näkyville Lahti Regioniin liittymisen myötä. Arkistokuva. Kuva: Juha Peurala

Itä-Hämeen matkailuyhdistys ja sen yhteistyökumppani Vierumäki puoltavat Heinolan liittymistä Lahti Regioniin.

Vierumäki Country Clubin toimitusjohtajan Heikki Hietasen mukaan matkailuyhteistyötä ja matkailumarkkinointia tulisi tehdä maakuntatasolla.

- Matkailijat eivät matkusta kunnan rajojen mukaan, vaan sillä perusteella, missä on kiinnostavia matkailukohteita ja -palveluita, Hietanen sanoo.

Hietasen mukaan kuntien ja kaupunkien edustajien tulisi istua saman pöydän ääreen avoimin mielin ja miettiä koko seutukunnalle parhaita ratkaisuja yhteisvoimin.

Matkailijat eivät matkusta kunnan rajojen mukaan. Vierumäki Country Clubin toimitusjohtaja Heikki Hietanen

- Nurkkakuntaisilla, pelkästään oman kunnan tai kaupungin näkökulmilla ei tätä asiaa kannata katsoa. Tulisi miettiä, miten toimitaan koko seutukunnan hyväksi, Hietanen vaatii.

Hietanen toivoo, että kuntapäättäjät kuuntelisivat matkailupalvelujen tuottajia ja matkailuyrityksiä.

Lisänäkyvyyttä matkailupaketeille

Myös Itä-Hämeen matkailuyhdistyksen puheenjohtaja, Itä-Hämeen päätoimittaja Jari Niemi puhuu Lahti Regioniin liittymisen puolesta.

- Heinolan olisi syytä liittyä Lahti Regioniin, jotta Heinolakin saisi leveämmät hartiat markkinointiin, Niemi linjaa.

Itä-Hämeen matkailuyhdistys on käynnistämässä matkailu­opaskoulutusta. Yhdistys on myös rakentanut matkailupaketteja, jotka tulevat tarjolle sekä kotimaisille että ulkomaalaisille matkailijoille.

- Olemme rakentaneet yhdistyksessä hyvää pohjaa markkinoinnin paremmalle onnistumiselle tulevaisuudessa. Liittyminen Lahti Regioniin varmistaisi sen, että paketit tulisivat paremmin ja näyttävämmin esille ja matkailuoppaille saataisiin enemmän opastustapahtumia, Niemi sanoo.

Hollola ja Lahti irtisanoivat sopimuksensa Lahti Regionin kanssa kesäkuussa.

Kuntien irtisanoutuminen ei kuitenkaan tässä vaiheessa tarkoita, että yhtiön toiminta loppuisi. Lahti haluaa käynnistää neuvottelut nykyisten omistajien kanssa mahdollisimman pian.

Lahti Regionissa ovat mukana myös Orimattila, Asikkala, Iitti, Kärkölä, Padasjoki, Hartola ja Sysmä. Heinola on alueen kunnista ainoa, joka ei kuulu Lahti Regioniin.

Meri Lantela
meri.lantela@mediataloesa.fi

Suosittelemme